CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週二 19 3月 24 11:12:45

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 103 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234567  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 00:14:53 
會長
會長

G2 Lover 寫:
我講的係N Series 那支!
唔係CY 那支,印像中這支好似要過萬五!

萬五!!!
萬五蚊10支呀 :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 00:20:43 
CONTAX CLUB 會員

G2 Lover 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:
呢支N Standard Zoom二手要幾錢?
又個Mount係咪非賣品?

VS24-85
新品五千幾
二手三千幾

我是N鏡小用家一名......
我就是講緊N MOUNT...........
N MOUNT 的VS24-85,不昂貴的............................................

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 00:35:54 

畢特,說的沒錯. :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 01:13:39 
幹事
幹事

畢特 寫:
G2 Lover 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:
呢支N Standard Zoom二手要幾錢?
又個Mount係咪非賣品?

VS24-85
新品五千幾
二手三千幾

我是N鏡小用家一名......
我就是講緊N MOUNT...........
N MOUNT 的VS24-85,不昂貴的............................................

乜CY有支24-85咩? 我閱歷少, 真係未聽過啵, 有無師兄印證? 8)

[二人同行 送你上路]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 01:26:47 
幹事
幹事

好老實講, 呢支鏡好似從來都唔係太貴, 而且今時今日......仲真係幾平,
不過呢個 post 一出, 過幾日可能會炒起......
遲d話唔埋真係過萬 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 01:43:31 
幹事
幹事

Erik 寫:
好老實講, 呢支鏡好似從來都唔係太貴, 而且今時今日......仲真係幾平,

係喎... 而mount wah咪就發到豬頭咁囉~

[二人同行 送你上路]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 01:54:29 
幹事
幹事

井 寫:
Erik 寫:

wah......攞左 patent 未?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 09:33:17 

yes. wah should get the patent.

Fuji : X100
OM : EP2

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 11:59:00 
討論區會員

好期待遲下搞得掂支 17-35 ... :twisted:
亦好期待支100 marco (or even 120 marco in 645) o既試用報告

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 12:42:35 
討論區新手

好吸引~~

如果可以配其他N鏡就好~~

Image Spectrum

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 12:54:13 
資深討論區會員

快d 試下5D 得唔得啦 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 16:27:38 
理事
理事

Erik 寫:
井 寫:
Erik 寫:

wah......

www.flickr.com/dicksonlau

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 16:55:40 

Wah, would you please share your experience of changing the mount especially for the following:

1. Copper spacer
2. Cut off the two plastic pins protruding from the bottom of the electrical lens connector (step 10)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 17:36:26 
資深討論區會員

Contax Nelson 寫:
G2 Lover 寫:

萬五!!!
萬五蚊10支呀 :twisted:

萬五蚊10支我同你入.........你有冇咁多貨?
哈!
我知24-85mm係冇C/Y,不過我真係像中Contax有支Standard Zoom又貴又靚,原來唔係呢支..............所以我自己Confuse 了,因為支CY的28-85mm f3.3-4二手大約是五、六千元。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 8月 06 17:43:47 
資深討論區會員

我唸我記錯咗,係支Wide Zoom先貴。

http://www.contaxcameras.co.uk/slr/nlen ... ar1735.asp

唔知這支二手要幾銀?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 103 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234567  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :