CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週日 28 4月 24 05:27:51

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 44 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週三 29 9月 04 23:49:18 
資深討論區會員

我估機身會清貨
鏡頭長做長有
除非contax....................

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 29 9月 04 23:49:25 
討論區新手

samwong 寫:
C/Y 鏡會唔會都整個 7 折?

係就好囉..

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 30 9月 04 00:01:14 
CONTAX CLUB 會員

我地個會都睇怕要改名 :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 30 9月 04 00:18:57 
資深討論區會員

引言回覆:
我估機身會清貨
鏡頭長做長有

C/Y 機身唔出的話, 就得咁多部, 無新 User, 何來有人買鏡? 原有 user 通常已有幾枝鏡, 唔會無啦啦買幾枝唔等洗掛, 哈哈..

希望有 Digital C/Y body.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 30 9月 04 00:22:35 
資深討論區會員

我估..............會唔會contax變成好似色盲,騰x咁

出一d m記,c記,n記 dslr專用的蔡頭鏡
實行搶人家地盤!contax又唔駛投入大量資源發展數碼body

係咁的話,contax 蔡頭鏡實大賣lu~~~~~~~~~~~呵呵呵

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 30 9月 04 01:16:44 

lofan 寫:
問題係 N1,七五折的折扣,明顯是促銷,但又不是 TVSD 般的垃圾早掉早著政策,會不會是 Contax 將有 N 系新機的先兆?
相機展為期多少天?還有多少天剩?會是最後一刻才發佈的好消息,
還只是我這個 N 系用者的一廂情願呢?

I also agree with you but I doubt if they will have surprise for us in this Photokina. If so, they must have been done something already. 8)

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 30 9月 04 10:32:37 

samwong 寫:
引言回覆:
我估機身會清貨
鏡頭長做長有

C/Y 機身唔出的話, 就得咁多部, 無新 User, 何來有人買鏡? 原有 user 通常已有幾枝鏡, 唔會無啦啦買幾枝唔等洗掛, 哈哈..

希望有 Digital C/Y body.

sam哥, 唔好忘記還有二手市場麻, 而且好名顯ef-s mount就係for contax user架啦, digital c/y body可能已經出左, 叫做cxxxx 20D :twisted: :twisted:

圖檔
Billy Ting
http://billyting.fotop.net/

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 30 9月 04 10:41:04 
資深討論區會員

引言回覆:
sam哥, 唔好忘記還有二手市場麻, 而且好名顯ef-s mount就係for contax user架啦, digital c/y body可能已經出左, 叫做cxxxx 20D

二手巿場 d 錢唔會流入 Kyocera/Contax/Carl Zeiss 喎.
而家數碼出黎既味道, 仲未吸引到我喎... 我買 Contax 都係為左佢俾到我果一種味道咋.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 05 10月 04 15:53:27 
討論區會員

請問各位大佬, 唔知淨買一支G21有冇折頭呢? 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 06 10月 04 00:18:07 
討論區會員

martinpt 寫:

I had been there tonight, and asked the same question. 10% off for G2 kit only. :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 06 10月 04 01:33:54 
討論區會員

ai.......... :(

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 06 10月 04 11:36:16 

eddiec 寫:
martinpt 寫:

I had been there tonight, and asked the same question. 10% off for G2 kit only. :wink:

還要一定係那套28+45+90+閃才有折, 如果跟21+35+90都無呀!!!! :cry:

一睇就知佢地唔怕無人買g21啦!!!!! 如果唔急用21, 可以先玩28那set, 成千蚊折wor, 玩到夠才放支28換21都未遲啦!! g28都好正嫁!!! :twisted: :twisted:

圖檔
Billy Ting

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 06 10月 04 11:50:00 
討論區會員

billyting 寫:
一睇就知佢地唔怕無人買g21啦!!!!! 如果唔急用21, 可以先玩28那set, 成千蚊折wor, 玩到夠才放支28換21都未遲啦!! g28都好正嫁!!! :twisted: :twisted:

billy兄, 我已經有28/45/90, 淨係想買支G21 ja~ :?

咁唔知買支$4600既G21有冇得廿四個月分期呢?? :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 06 10月 04 11:53:03 

martinpt 寫:

billy兄, 我已經有28/45/90, 淨係想買支G21 ja~ :?

咁唔知買支$4600既G21有冇得廿四個月分期呢?? :roll:

有!! 不過你最好預$4900, 因為那三百蚊的原廠filer應該走唔掉..... :wink:

圖檔
Billy Ting

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 06 10月 04 13:50:30 
討論區會員

有!! 不過你最好預$4900, 因為那三百蚊的原廠filer應該走唔掉..... :wink:

good~ $4900就豪俾佢啦~

除開都係$200一個月, 當打少幾筒RDP~ :P

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 44 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 91 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :