CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週日 28 4月 24 13:14:39

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週二 12 10月 04 22:51:26 
幹事
幹事

上次出黎中環拍 DV 果位哥哥,响唔知邊個親戚度搵到一部 contax 同兩枝鏡出黎,但係據稱已經十幾年冇掂過,佢問我拿唔拿去整好,所以我又問返你地有有意見

圖檔

圖檔

簡單係記念版白機!

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12 10月 04 23:00:57 
資深討論區會員

叫佢平價賣俾我 :lol: :lol:

Wish List:
Distagon 1,4/35 ; Rollei SL66 S-Planar 120/5.6; 150/4 HFT

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12 10月 04 23:01:37 
理事
理事

叫佢送左俾你

o甘你就有c/y機用......

www.flickr.com/dicksonlau

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12 10月 04 23:03:09 
討論區會員

:shock: :shock:
白色o個 o的..........
唔好話俾我聽係......發毛.....
好浪費呀 :shock: :shock:

不才小弟的相簿--->http://www.fotop.net/anthony8273

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12 10月 04 23:09:10 
資深討論區會員

anthony8273 寫:
:shock: :shock:
白色o個 o的..........
唔好話俾我聽係......發毛.....
好浪費呀 :shock: :shock:

應該係機皮下的底膠

Wish List:
Distagon 1,4/35 ; Rollei SL66 S-Planar 120/5.6; 150/4 HFT

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12 10月 04 23:11:40 
資深討論區會員

部機

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 13 10月 04 00:03:23 
CONTAX CLUB 會員

就要左佢地,等你用黎做撞擊測試啦,要AF,買AX 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 13 10月 04 00:12:47 

cap 幾特別,我想要 :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 13 10月 04 00:19:00 

get a quotation first la.... maybe doesn't cost much la.... 8)

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 13 10月 04 00:31:19 
事務局長
事務局長

如果只係換皮, 係internet訂material都係USD$20....

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 13 10月 04 07:32:03 
幹事
幹事

唔係底膠,真係發毛!!

個 cap 有邊度特別呀章魚?唔明

佢話搵出黎有兩枝鏡,一枝 50mm F1.7 lee 枝我知啦,
另外一枝係 Distagon 28mm F2.8 ,lee 枝算係普通貨定正野呀?

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 13 10月 04 08:11:56 
事務局長
事務局長

lofan 寫:
唔係底膠,真係發毛!!

佢話搵出黎有兩枝鏡,一枝 50mm F1.7 lee 枝我知啦,
另外一枝係 Distagon 28mm F2.8 ,lee 枝算係普通貨定正野呀?

睇下你普通貨個定義係乜la.....如果有$計, 28f2.8係普通d, 用quality計就一d都唔普通... :wink:

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 13 10月 04 11:29:43 

lofan 寫:

呢款我未見過 :wink: :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 14 10月 04 00:56:31 
幹事
幹事

lofan 寫:
唔係底膠,真係發毛!!

Distagon 28/2.8
價錢平, 玻璃透, 成像銳, 變形少, 解像高, 立體正......

仲有冇其他優點未講? :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 14 10月 04 06:58:52 

Erik 寫:
lofan 寫:
唔係底膠,真係發毛!!

Distagon 28/2.8
價錢平, 玻璃透, 成像銳, 變形少, 解像高, 立體正......

仲有冇其他優點未講? :roll:

嘩! 咁正? ERIK,不如我地交換用對方的Distagon28(s)丫 :oops:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 80 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :