CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週日 28 4月 24 11:48:34

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 23 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週六 16 10月 04 02:34:45 
CONTAX CLUB 會員

King 寫:
各位大大,我仲爭條快門繩同腳架未買?

快門繩係咪求其平平地就OK?
大約最平幾銀到,邊樹買?

腳架有冇好介紹,筆直700-1000

希望實淨又機動力強

方便旅行,按自拍掣又可以同女友同照 :twisted:

快門線都係用返佢原廠啦, 好似叫L-30, 成成應該有貨, 其他C/Y都用得.....

腳架我就會用G1226MK2 + M222槍頭, 方便, 女友(即宜家老婆) 都好樂意做機僮 :twisted: :twisted:

圖檔
Billy Ting
http://billyting.fotop.net/

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 16 10月 04 23:34:09 
資深討論區會員

billyting 寫:
腳架我就會用G1226MK2 + M222槍頭, 方便, 女友(即宜家老婆) 都好樂意做機僮 :twisted: :twisted:

原來billyting出街有機僮,好羨慕呀! :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 17 10月 04 01:38:51 

Andy 寫:

原來billyting出街有機僮,好羨慕呀! :twisted: :twisted:

係呀, 不過佢就可憐了.....機僮與model兼備 :wink: 8) :lol:

圖檔
Billy Ting

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 17 10月 04 13:57:34 
資深討論區會員

G1226MK2 + M222槍頭係咩牌子,要幾銀?

G2的快門繩我以為唔係電子快門繩,所以果日冇買到..........

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 18 10月 04 11:07:34 
事務局長
事務局長

King 寫:

Gitzo

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 18 10月 04 11:48:40 

King 寫:

G2的快門繩我以為唔係電子快門繩,所以果日冇買到..........

Thanks Vincent 代答, G1226MK2 係Gitzo, 好似係天腸買, 千鬆d, m222槍係Manfrotto, 係萬成買 $490, 我覺得好底用, 又方便, 一揸個把手就可以四方八面咁郁, 比波頭仲簡單, 我係抄羅x宮的攝影師哥哥, 最重要係佢地用佢都夠力托住hass500 + cf150/4!! :twisted:

圖檔
Billy Ting

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 18 10月 04 15:58:11 
資深討論區會員

King 寫:

下次買機前,要做功課先。 :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 18 10月 04 16:02:15 
資深討論區會員

係呀, 不過佢就可憐了.....機僮與model兼備 :wink: 8) :lol:

仲免費添。 :wink: :D

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 23 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 74 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :