CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週日 28 4月 24 04:58:55

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週三 23 1月 08 22:13:13 
討論區新手

我今日在成成買了這機, 已經在網上睇過d人講這部機會有死點, 所以我都在成成試過成七八部機,試到部ok 無死點,本來好開心,但返到家中試影時發覺相片右手邊紅紅地咁好似落左filter咁(只是右手邊有), iso400又出橫文. 但contax已經無保養, 是否真的?
本來是開心事, 但自己没有check清楚其他野, 所以又出事~ :cry:
請大家幫幫手
謝謝

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 24 1月 08 08:16:34 
資深討論區會員

未夠七日,拿返去換啦
我當年買過的 CONTAX DIGITAL機仔唔使點試都好地地喎,我諗有剩的已經係賣剩蔗中的賣剩蔗,根本冇一部冇事

如果真係冇得換,可以上 KYOCERA 網頁睇下佢保到幾時,又或者打去李生度問 LOR

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 24 1月 08 14:51:09 
資深討論區會員

lofan0 寫:
未夠七日,拿返去換啦
我當年買過的 CONTAX DIGITAL機仔唔使點試都好地地喎,我諗有剩的已經係賣剩蔗中的賣剩蔗,根本冇一部冇事

如果真係冇得換,可以上 KYOCERA 網頁睇下佢保到幾時,又或者打去李生度問 LOR

上到去
D哥仔就話:
我從來未見過D機係咁壞法的!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 24 1月 08 18:36:50 
討論區新手

我今日打過電話去問代理, 佢地話是行貨又有一年保養, 不過要send去日本維修約兩個月, 都叫做有得維修. 我諗都有可能在香港d機是"賣剩蔗" or 我黑仔la~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 26 1月 08 15:30:04 
CONTAX CLUB 會員
CONTAX CLUB 會員

the repair in japan is ok, no worry.

my friend actually sent a 80% new one to Japan for repair, the Japanese said repairing is more troublesome and and simply gave him a new one!

Fuji : X100
OM : EP2

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 75 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章