CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週二 16 4月 24 23:58:29

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 23 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週日 15 2月 09 12:31:47 
CONTAX CLUB 會員

marcong 寫:
Hello Chung

我意見就岩岩相反
120菲林應該仲有好多地方賣
最少成成都有!

而且
而家C645 2手已經好平,KIT SET 2手一般都在1500美金以下(EBAY)
我一手果陣買好似係20000蚊,用左咁多年都冇壞
淨係支80mm 2.0既散景已經可以令我愛不釋手!!

HASS唔多知,要問呢度既大大

睇120同睇135slide果陣既感動係完全唔同...

單是80/2己油加柔,通透感一流;
別忘了Apo Makro Planar 120 :o

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 15 2月 09 20:37:29 
資深討論區會員

where can I find a reasonable price and good condition 645 kit set?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 20 2月 09 02:23:56 
討論區會員

bfdion 寫:
marcong 寫:
Hello Chung

我意見就岩岩相反
120菲林應該仲有好多地方賣
最少成成都有!

而且
而家C645 2手已經好平,KIT SET 2手一般都在1500美金以下(EBAY)
我一手果陣買好似係20000蚊,用左咁多年都冇壞
淨係支80mm 2.0既散景已經可以令我愛不釋手!!

HASS唔多知,要問呢度既大大

睇120同睇135slide果陣既感動係完全唔同...

單是80/2己油加柔,通透感一流;
別忘了Apo Makro Planar 120 :o

哈哈..未接觸過Micro....想請教120/140邊支好d.....120除左micro之外仲可唔可以影中距離人像

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 20 2月 09 02:25:50 
討論區會員

Chung 寫:
where can I find a reasonable price and good condition 645 kit set?

ebay!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 2月 09 11:03:01 
討論區會員

marcong,

I don't have Marco planar 120. It is manual focus.

I have 140. It is auto-focus. I think 140 is more suitable for portrait.
Someone say Marco lens is too sharp for portrait.

ftanghk

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 23 2月 09 19:12:40 

買了你不會後悔,我現在手上有3套,其中2套是全新.它拍出的效果會讓你難忘. 最好是配35mm,120mm.140及120的使用方面不同,有錢的話把140也收為己有.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 23 2月 09 19:48:21 
資深討論區會員

Harris Huang 寫:
買了你不會後悔,我現在手上有3套,其中2套是全新.它拍出的效果會讓你難忘. 最好是配35mm,120mm.140及120的使用方面不同,有錢的話把140也收為己有.

Harris,

Will you sell?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 26 2月 09 18:14:00 
討論區會員

要睇女優會唔會成日郁身郁勢 :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 23 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :