CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週五 29 3月 24 00:21:49

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週一 20 4月 09 22:10:09 
CONTAX CLUB 會員

lofan 寫:
G2 view finder 真係普普通,唔係咁好睇。

但當晒完 d 相放o係你面前,你只會覺得個 viewfinder 再衰,甚至冇 viewfinder,都值得你忍受

G35 我曾經買過枝二手,不過始終因為我有唔係處就唔鍾意的癖好,所以佢o係我心目中 ranking 本身已經低過其他 G 鏡。相我當時就冇影過太多,不過我印象之中好多人都會讚 G35 影黑白好得

其實你可以考慮下 T3,又或者索性買枝 ZF35,兩枝都係賣飛罰!

順口提埋你,枝 G90.... 間唔中就會對唔o岩焦,所以你在 view finder 入面望清望楚個距離o岩唔o岩先好按 shutter

G35 vs G40, 收細光圈就唔多覺有分別... 大光圈就 45 好 sharp, 但G35 個散景又好靚喎.
我用 G90 好似咁耐都無乜問題, 係 1M 內的野就預左出相果陣要 crop 返走左位果小部份

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 20 4月 09 22:56:01 
討論區會員

時運高, 睇吾到 :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 21 4月 09 11:02:11 
討論區會員

支 35/2 係我覺得 G 鏡入面最有味道既一支
同其他幾支鏡好唔同, 好有 cy 味
我自己有七枚玉, 但我覺得支 G35 仲靚過七枚玉, 仲更加有味道
有 G 唔玩 35, 晒曬

leo 兄, 好耐無見

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 23 4月 09 00:34:20 

Qoo牛 寫:
支 35/2 係我覺得 G 鏡入面最有味道既一支
同其他幾支鏡好唔同, 好有 cy 味
我自己有七枚玉, 但我覺得支 G35 仲靚過七枚玉, 仲更加有味道
有 G 唔玩 35, 晒曬

leo 兄, 好耐無見

小弟用 G 機都係當傻瓜機, 好少玩散景.
G35, 90 個散景都好靚架.

G35
http://leopang.home.dyndns.org/main.php ... alNumber=1

G90
http://leopang.home.dyndns.org/main.php ... alNumber=1

牛兄好呀.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 23 4月 09 08:17:13 
資深討論區會員

今朝見有個好老的伯伯在馬路上面緩步推單車,忽然諗:如果有部 g2 o係度咪好 lor...

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 20 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :