CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週四 28 3月 24 21:17:50

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 63 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 00:47:21 
討論區會員

東 寫:
marcong 寫:
東 寫:
marcong兄,
如果你有興趣,
可以出尼借套6008i比你玩返日(雖然唔係af),
晒左相再算啦 :evil:

東兄...多謝你呀..不過我成日o係大陸呀..一個月都唔知返得來香港有冇3-4日..返泥又要陪gf :oops: :oops:
so...可能唔得閒喇...不過真係好多謝你呀 :D :D
雖則聽到你呢說話好想立即飛返香港 :twisted: :twisted: :twisted:

話時話...我都想問下..6008 i 同 6008 af 有咩大分別..(我仲未做功課 :oops: )

我都係被vincent大大餵毒... :lol: :lol: :lol:
6008af除左af function應該同6008i一樣..
design base on 6008i2

http://forum.contax-club.org/viewtopic.php?t=3213

基本上我九月前都係閒人一個...
想玩就pm我啦..

餵毒人餵餵下自己放左部機 :lol: :lol: :lol:

好!我返香港既話我唔客氣喇 :D
多謝先 :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 00:52:04 
事務局長
事務局長

marcong 寫:
東 寫:
marcong 寫:
東 寫:
marcong兄,
如果你有興趣,

東兄...多謝你呀..不過我成日o係大陸呀..一個月都唔知返得來香港有冇3-4日..返泥又要陪gf :oops: :oops:
雖則聽到你呢說話好想立即飛返香港 :twisted: :twisted: :twisted:

話時話...我都想問下..6008 i 同 6008 af 有咩大分別..(我仲未做功課 :oops: )

我都係被vincent大大餵毒... :lol: :lol: :lol:
6008af除左af function應該同6008i一樣..

http://forum.contax-club.org/viewtopic.php?t=3213

想玩就pm我啦..

餵毒人餵餵下自己放左部機 :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: 我有好多6008影o既sample大相(10x10) :lol: :lol:

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 00:59:28 
討論區會員

vincenthoy28 寫:
marcong 寫:
東 寫:
marcong 寫:
東 寫:
marcong兄,
如果你有興趣,

想玩就pm我啦..

:lol: :lol: 我有好多6008影o既sample大相(10x10) :lol: :lol:

呢度唔俾發表相片架 :x :x :x

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 01:02:09 
CONTAX CLUB 會員

:evil: 後生可畏, 錢財身外物,與Zeiss今生無來世 ... :twisted:

Fuji : X100
OM : EP2

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 01:05:56 
事務局長
事務局長

marcong 寫:
呢度唔俾發表相片架 :x :x :x

冇呀, 全部hardcopy......

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 03:00:12 
資深討論區會員

marcong 寫:
東 寫:
marcong兄,
如果你有興趣,

看見6008af D鏡咁大支,真係冇乜胃口 :?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 09:44:44 
理事
理事

東 寫:
marcong 寫:
東 寫:
marcong兄,
如果你有興趣,

marcong兄, 唔好上當呀, 你一定會"立刻"毒死呀... :twisted: :twisted: :twisted:

叫我marco 得喇...我得24歲咋...應該叫你地師兄先岩.. :D :D

咁岩ge...我都係喎 :P

你睇..24歲...唔係6008就c645........我...ai... :cry:

haha...........呢到同年齡o既重有鯨魚大大, Jason 大大, Henry 大大, 同埋小弟 :oops: :oops:

o甘我24歲都係無 6008 同 C645 啦................

www.flickr.com/dicksonlau

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 10:18:08 
事務局長
事務局長

wah 寫:
東 寫:
marcong 寫:
叫我marco 得喇...我得24歲咋...應該叫你地師兄先岩.. :D :D

你睇..24歲...唔係6008就c645........我...ai... :cry:

haha...........呢到同年齡o既重有鯨魚大大, Jason 大大, Henry 大大, 同埋小弟 :oops: :oops:

o甘我24歲都係無 6008 同 C645 啦................

但係:
樺大大你老人家淨係Contarex都10枝鏡...哈仔又swc又7枝鏡....
鯨魚大大有linhof, 55f1.2+85f1.2+135f2....
Jason 大大有mp, 哈仔201F.....
Henry 大大有202FA, SWC, 110F2....
我24歲......果時乜都冇...後生可畏.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 10:23:18 
幹事
幹事

wah 寫:
東 寫:
marcong 寫:

但係:
樺大大你老人家淨係Contarex都10枝鏡...哈仔又swc又7枝鏡....
鯨魚大大有linhof, 55f1.2+85f1.2+135f2....
Henry 大大有202FA, SWC, 110F2....

我諗34歲時都唔及您地一半, 我24歲時得一套Nikon. :oops:

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 10:32:05 
理事
理事

Terry Sham 寫:
wah 寫:
東 寫:
marcong 寫:

但係:

我諗34歲時都唔及您地一半, 我24歲時得一套Nikon. :oops:

都係全城數碼效應下............

我都話菲林野無前途o架啦...............不嬲我份人都好抵得諗

就全部一折讓比我先 :lol: :lol:

www.flickr.com/dicksonlau

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 21:43:13 
資深討論區會員

事關呢個24歲同contax停產同年
之後search contax 網頁..
入左尼之後就比各位大大餵毒啦 :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 21:51:39 

when i was 24, i got a second hand 137MA and 50/1.4. :P already very happy and felt better than my friend that has a new Nikon FA. :lol: and i dared not tell my mother how much the camera and lens cost. :P

those were the good old days.

even if i buy a ZI or MP now, i dun think i will be happier than those days. :wink:

Fuji : X100
OM : EP2

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 22 5月 05 22:07:23 
幹事
幹事

Raimondi 寫:
when i was 24, i got a second hand 137MA and 50/1.4. :P already very happy and felt better than my friend that has a new Nikon FA. :lol: and i dared not tell my mother how much the camera and lens cost. :P

those were the good old days.

even if i buy a ZI or MP now, i dun think i will be happier than those days. :wink:

Yes, I bought my Aria with P50mm f/1.4 when I was 25. It is my happiest buying moment so far, even happier than buying my Leica and Hasselblad. :wink:

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 23 5月 05 23:16:20 
討論區會員

wah 寫:
東 寫:
marcong 寫:

但係:

:shock: :shock: :shock:
呢度真係臥虎藏龍 :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 24 5月 05 02:14:57 
討論區會員

There are a lot of people very rich....... here.

To aware been kidnapped ..... of your camera equipment.....

:twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 63 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 19 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :