CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週五 29 3月 24 06:52:30

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 36 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : Hasselblad加價
文章發表於 : 週二 03 8月 04 19:50:59 
討論區會員

最近Hasselblad又加價啦! :evil:
都唔知佢點搞既 :?:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: Hasselblad加價
文章發表於 : 週二 03 8月 04 20:44:34 
討論區會員

香港人 寫:
最近Hasselblad又加價啦! :evil:
都唔知佢點搞既 :?:

:shock: ...Really ?

Ummm....How much $$ of 202FA / 203FE ? :cry:

Thanks.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 03 8月 04 21:03:36 
事務局長
事務局長

總好過Leica......買一部MP + M50f1.4asph要3萬....... :evil: 痴線...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 03 8月 04 22:25:23 
資深討論區會員

唔係化~~~ :?

My blog and gallery:
http://blog.hmlai.com/

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 03 8月 04 23:47:56 
顧問 (榮譽)
顧問 (榮譽)

好呀,佢地不斷加價,就繼續冇人買。佢地不停裁員,跟住冇錢就會大減價。不過好彩我都買到七七八八喇。但係都好想要支110/2

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 8月 04 00:52:15 
討論區會員

nik487 寫:

Ummm....How much $$ of 202FA / 203FE ? :cry:

Thanks.

203FE
Over $32000

manyung 寫:
好呀,佢地不斷加價,就繼續冇人買。佢地不停裁員,跟住冇錢就會大減價。不過好彩我都買到七七八八喇。但係都好想要支110/2

FE110 f2
Over $21000

vincenthoy28 寫:
總好過Leica......買一部MP + M50f1.4asph要3萬....... :evil: 痴線...

Hasselblad 203FE + FE110 f2 貴過Leica MP + M50 f1.4 asph呀! :evil: :roll: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 8月 04 01:21:27 
事務局長
事務局長

香港人 寫:
Hasselblad 203FE + FE110 f2 貴過Leica MP + M50 f1.4 asph呀! :evil: :roll: :lol:

咁又唔係咁睇la, 你比51000蚊有哈仔頂級最大光圈o既鏡頭.....相對你買leica MP + 50f1.0 asph都唔平得去邊...

講真小弟覺得, 家下leica個價錢真係唔多底玩......可能小弟冇$... :(

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 8月 04 02:38:02 
CONTAX CLUB 會員
CONTAX CLUB 會員

所以我選 SWC ...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 8月 04 08:12:17 
討論區會員

章魚 寫:

所以我選 SWC ...

Support. :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 8月 04 08:30:28 
討論區會員

香港人 寫:
nik487 寫:

Thanks.

203FE
Over $32000

manyung 寫:

FE110 f2
Over $21000

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 8月 04 14:49:55 
資深討論區會員

點解荷包唔識自動脹,只會縮。 :)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 8月 04 17:14:12 
討論區會員

又加價! 哈仔真係要發市當三年喎, 好在呢牌無什麼毒引又無錢.

203FE 和 FE110 Ebay 上好多時都有貨, 而且唔算貴, 見過支110 US$1300都賣唔出. 203FE 在Ebay 大約 HK$15-16,000.

今朝先見支FE50 US$1199 得1個人bid最後都係呢個價成交, 好想bid 但....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 8月 04 17:18:53 
討論區會員

話時話,請問有冇同好有CFE80 f2.8呢?小弟手上有支極新的CF80 f2.8行貨有盒的,想話換黎玩下,一換一,有興趣就PM小弟啦!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 8月 04 17:29:24 
討論區會員

wwaaii 寫:
203FE 和 FE110 Ebay 上好多時都有貨, 而且唔算貴, 見過支110 US$1300都賣唔出.

呢支鏡S/N好似係6XXXXXX,係F110 f2改的,US$1300貴了點了,點會有人Bid呀! :wink:

wwaaii 寫:
203FE 在Ebay 大約 HK$15-16,000.

Ebay上的203FE多數都好殘舊,由其係美國佬的,他們的新舊標準同我地差好好好遠。 :roll:

wwaaii 寫:
今朝先見支FE50 US$1199 得1個人bid最後都係呢個價成交, 好想bid 但....

真係好吸引! :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 8月 04 17:46:39 
討論區會員

香港人
引言回覆:
wwaaii 寫到:
203FE 和 FE110 Ebay 上好多時都有貨, 而且唔算貴, 見過支110 US$1300都賣唔出.

呢支鏡S/N好似係6XXXXXX,係F110 f2改的,US$1300貴了點了,點會有人Bid呀!

哦!收到, 原來如此. 謝指點!

引言回覆:
wwaaii 寫到:

203FE 在Ebay 大約 HK$15-16,000.

Ebay上的203FE多數都好殘舊,由其係美國佬的,他們的新舊標準同我地差好好好遠。

咁又係! 香港水貨平少少啦, HK$23-24K, 加支香港水貨FE110 $18K. 都平行10K, 夠買個E12 back+ uv70 + 個hood, 都重有錢找.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 36 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :