CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週四 28 3月 24 17:54:23

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 42 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週二 20 1月 04 00:26:38 
討論區會員

205FCC新機連film back (12ECC)要 $46,000....

但好用!

二手我只見過205TCC....未見過205FCC機! 但唔係好新喎!

不如草下錢買203FE都好ah ! 如唔用zone system 及 sopt-meter的話!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 26 2月 04 00:51:42 
幹事
幹事

This is my 10 years plan (Dreaming!):

1. 501CM Kit
2. CFE180
3. CFE40
4. CFE120
5. 203FE
6. SWC (Hope a CFE Version will be released)
7. CFE350
8. CFE60 (Should be available at that time!)

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 26 2月 04 01:04:22 
事務局長
事務局長

Terry, 如果你plan買203fe, 咁就一定要consider埋支110f2 :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 26 2月 04 09:32:47 
資深討論區會員

vincenthoy28 寫:
Terry, 如果你plan買203fe, 咁就一定要consider埋支110f2 :twisted:

Vincent 咁你個 plan 又進行成點? :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 26 2月 04 20:05:01 
事務局長
事務局長

Andy 寫:

我個plan??哈哈, 好問題... :wink:

我現在最重要o既plan係我雲遊之旅.... 8)

ok左上面o既plan 先至在去搞"其他"o既plan :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 27 2月 04 09:53:26 
資深討論區會員

我個plan??哈哈, 好問題... :wink:

我現在最重要o既plan係我雲遊之旅.... 8)

ok左上面o既plan 先至在去搞"其他"o既plan :D[/quote]
雲遊之旅?
是否雲南之旅。 :wink: 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 27 2月 04 12:32:19 
事務局長
事務局長

係呀, 去樂之旅... :lol:

想去找找段皇爺... :D [/u]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 27 2月 04 17:42:22 
CONTAX CLUB 會員
CONTAX CLUB 會員

係呀, 去樂之旅... :lol:

想去找找段皇爺... :D

定係用段皇爺?... 大理.. 好地方

回頂端
 個人資料  

文章主題 : FE110/2
文章發表於 : 週一 01 3月 04 22:43:10 
討論區會員

FE110/2
$17XXX Man Shing Price :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 3月 04 00:11:54 
討論區會員

TST Kam Ma $188xx.

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: FE110/2
文章發表於 : 週二 02 3月 04 00:14:59 
討論區會員

香港人 寫:
FE110/2
$17XXX Man Shing Price :twisted:

我唸未必可以用這個價錢買到, 因hass鏡頭全部都加了價.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 3月 04 00:29:33 
討論區會員

$17XXX,小弟係十二月中問康哥的,那時Hasselblad己經加曬價,可能係貨尾啦!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 3月 04 23:08:13 
討論區會員

香港人 寫:
$17XXX,小弟係十二月中問康哥的,那時Hasselblad己經加曬價,可能係貨尾啦!

如十二月問的話,都應合理點.....如要買,噤要快點loh~

我有這支鏡,用了一年有多,出相好靚,但要小心點,QC唔得(可能我中了頭獎),因之前用2000FC影相就唔知道支鏡有問題,但一轉了機後,就發現個electrical contact/電路板有問題! 用唔到, 小心小心....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 03 3月 04 01:06:48 
討論區會員

Then same as F110/2. Oh~~~ :(

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 03 3月 04 01:18:38 
討論區會員

香港人 寫:
Then same as F110/2. Oh~~~ :(

F110/f 2.0 好像沒有電子板喎.......

但我支鏡好在係買行貨..如果唔係就慘lu~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 42 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :