CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週二 16 4月 24 19:22:54

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 26 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週日 28 12月 03 02:12:12 
資深討論區會員

Andy 寫:
Jesse 寫:
香港人 寫:
acra swiss B-1 ballhead

我都恨左好耐,無奈D錢用左黎買鏡 :cry:

Jesse no kidding la. :D :lol:

平時真的很少用脚架,我真係情願將D錢買鏡玩 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 28 12月 03 14:00:52 
CONTAX CLUB 會員

Jesse 寫:
Andy 寫:
Jesse 寫:
香港人 寫:

Leica M 真係不太需要用腳架 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 29 12月 03 01:00:24 
資深討論區會員

章魚 寫:
Jesse 寫:
Andy 寫:
Jesse 寫:
香港人 寫:

Leica M 真係不太需要用腳架 :lol: :lol:

說得對極 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 05 1月 04 23:50:52 
討論區新手

using B1G + G1327carbon ..... like hell.... :?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 28 1月 04 20:35:39 
討論區會員

唔唸下用 FOBA ?

回頂端
 個人資料  

文章主題 : QL Plate
文章發表於 : 週四 29 1月 04 00:48:00 
討論區會員

其實玩Hasselblad若唔影645直倒,只影66,又唔用大炮,實際上唔需要用太靚的波頭,不過掉轉頭講,用得Hasselblad都唔差那一兩千啦!但最重要的是一定要買原廠的“三腳架快速偶合接座S---No.3045144”及“快速偶合接座接板S---No.3045148”,呢D QL Plate都幾細同幾穩,重有水平珠咖,萬成大約$650 & $150,平靚正!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 29 1月 04 17:53:51 

香港人... 果然係前輩... 你的資料對我很有用 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 小小經驗
文章發表於 : 週四 29 1月 04 22:08:31 
討論區會員

不是前輩,只是用過下,小小經驗呀! :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 2月 04 12:26:05 

上次係羅浮宮影婚紗相, 佢地就係用哈仔500cm + s150/4 用即係m記的#2222, 連水平珠, 那次係我第一次見過槍型的ball頭, 見佢用得好自在, 不同自己以前用g1275m時左扭右扭, 跟住就去成成買返個......一千有找.....用過後從以就愛上了它 :oops:

不過聽講sa + 1.4x重好多....頂唔頂得住就未知....小弟只係分享小小經驗... :oops: :oops:

圖檔
Billy Ting
http://billyting.fotop.net/

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 2月 04 22:03:13 

billyting 寫:
不過聽講sa + 1.4x重好多....頂唔頂得住就未知....小弟只係分享小小經驗... :oops: :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 05 2月 04 20:26:21 

章魚 寫:
billyting 寫:

哈哈...係呀, 因為攝影師哥哥知我玩開蔡司, 又有打算上哈仔, 為了攪氣氛, 佢比我用部機同未婚妻影一張, 又叫女友幫我影一張, 都幾有趣..... 8) 8)

圖檔
Billy Ting
http://billyting.fotop.net/

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 26 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :