CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週日 28 4月 24 12:56:27

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 74 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週六 17 12月 05 12:59:37 
CONTAX CLUB 會員

96c 數背 + lecia r背...............此毒雖是超級劇毒, 但成以成層樓首期計, 我就真係不解而癒了~~~ :wink:

圖檔
Billy Ting
http://billyting.fotop.net/

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 17 12月 05 13:04:26 

其實d鏡detail成咁, 係只供醫生研究用?? 好在我唔係醫生喎~~~唔岩我 :lol:

圖檔
Billy Ting
http://billyting.fotop.net/

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 17 12月 05 15:49:35 
事務局長
事務局長

Victor Sze 寫:
vincenthoy28 寫:
若一年前, 損友 Derek sent 了這相片給我, 害得我一年來寢食難安...........

器材 : Rollei 6008 + 96C digital back

圖檔

Victor 大人, 你咁樣做又可苦呢?

你一個人一年來寢食難安都係你一個人o既事...你加下post d相出黎令到個會人人都寢食難安...你就好彩一年寢食難安, 你地可能係十年八年寢食難安...................... :cry: :cry:

大哥, 我都係履行本會會員的義務..........有毒就放 :evil: :evil: :evil:

Victor 大好人, 我明白, 不過比毒太強, 難以解毒 :cry:

Vincent 大哥, 你唔好低估會員們的................., 就好似利宛晚飯敍會................. :D :D :D :twisted: :twisted: :twisted:

我唔咁低估我地d會員, 但係100%sure大部分committee (at least 90%)冇十年八年寢食難安都好難解毒.......... :cry:

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 17 12月 05 23:34:05 

Jason 大哥, 局部 100% 以供參考, 希望你滿意 !!

120 film + 乜 scanner 也未必有咁樣效果,Digital 冇 Film gains :twisted: :twisted: :twisted:

大數碼勝 !!!! :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 17 12月 05 23:43:06 

Erik 寫:
井 寫:
:shock: 除左咁我真係唔知點reply ....

我仲可以咁 :evil:

仲可以買機 :D :D :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 17 12月 05 23:44:51 

電虫 寫:
lofan 寫:
你三個 model d 相的出場次序係唔係暗示有某程度上的排位嫁?  :D :o

你話呢 :) :) :)

先係公園~~後到屋內--最後.....

跟住影樓夠鍾....................收工 :( :( :(

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 17 12月 05 23:46:45 

Erik 寫:
井 寫:

ERIK,依家買背送機呀,GOGOGO! :D

施老闆,仲有冇多D局部100﹪CROP? 太吸引,太震撼了! :shock:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 17 12月 05 23:54:35 

章魚 寫:
V96C .. 操作上麻唔麻煩,食唔食電,易不易爛。 :lol: :lol:

可以話同135 DSLR 差唔多, set 好 ISO, 色温... 等等後同一般菲林片盒一樣, 只係多了一條電線連接電池及HDD.

一塊細電(SONY)可連拍300多張相.

易不易爛啞?............我想Lofan大哥至答到 :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 17 12月 05 23:58:09 

billyting 寫:
96c 數背 + lecia r背...............此毒雖是超級劇毒, 但成以成層樓首期計, 我就真係不解而癒了~~~ :wink:

V96C 平好多, 只比Canon 1Ds MKII 貴若20% (註:唔係廣告) :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 18 12月 05 00:00:03 

其實d鏡detail成咁, 係只供醫生研究用?? 好在我唔係醫生喎~~~唔岩我 :lol:

唔岩我x2 8)

So....

我唔會寢食難安,
根本唔會有興趣.

太硬了,
要o甘硬,
我不如直接買部mamiya好過.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 18 12月 05 00:03:43 

章魚 寫:
V96C .. 操作上麻唔麻煩,食唔食電,易不易爛。 :lol: :lol:

可以話同135 DSLR 差唔多, set 好 ISO, 色温... 等等後同一般菲林片盒一樣, 只係多了一條電線連接電池及HDD.

易不易爛啞?............我想Lofan大哥至答到 :lol: :lol: :lol:

Victor 大大,不要怪我無知。我冇 $$$ 但極有興趣了解。

你的意思,個 CCD 永遠在充電狀態?

如果我理解無誤,咁 V96C 個就冇 Time Lag 問題

真係毒死 .... :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 18 12月 05 00:05:43 

我都想有部連拍 300 張的哈蘇 !!! :x :x :x :x :x :x

菲林真係是收皮。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 18 12月 05 00:14:04 

極岩你嫁..............你巳經有嫁拉....... :twisted: :twisted:

其實以300dpi打印機的輸出規格計, 16MP(4080x4080) 的像素只可打印13.6吋x13.6吋的圖片, 135 d 菲林除時可晒 16吋至20吋的相, 120 d 菲林可晒 24吋以上的相..........................只你我地好少大相睇 :) :) :)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 18 12月 05 00:16:57 

Henry 寫:
Erik 寫:
井 寫:

ERIK,依家買背送機呀,GOGOGO! :D

施老闆,仲有冇多D局部100﹪CROP? 太吸引,太震撼了! :shock:

我地D會員真係好受得..............................................................毒 :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 18 12月 05 00:23:51 

若一年前, 損友 Derek sent 了這相片給我, 害得我一年來寢食難安...........

器材 : Rollei 6008 + 96C digital back

圖檔

Victor 大人, 你咁樣做又可苦呢?

你一個人一年來寢食難安都係你一個人o既事...你加下post d相出黎令到個會人人都寢食難安...你就好彩一年寢食難安, 你地可能係十年八年寢食難安...................... :cry: :cry:

大哥, 我都係履行本會會員的義務..........有毒就放 :evil: :evil: :evil:

Victor 大好人, 我明白, 不過比毒太強, 難以解毒 :cry:

Vincent 大哥, 你唔好低估會員們的................., 就好似利宛晚飯敍會................. :D :D :D :twisted: :twisted: :twisted:

我唔咁低估我地d會員, 但係100%sure大部分committee (at least 90%)冇十年八年寢食難安都好難解毒.......... :cry:

Vincent 大哥, 我相信你同D committee, 同各會員好快會----------------------早得極樂(買機) :) :) :)

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 74 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 52 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :