CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週二 07 5月 24 02:00:14

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : TX-2
文章發表於 : 週二 24 1月 06 17:16:03 
CONTAX CLUB 會員

想問下邊位大大知道中環邊間有 TX-2 賣?? How much????

呢排毒癮發作 ... 怕未去到天祥已經毒發身亡!!!! :lol: :lol:

(有冇人得閒陪我去買??? :lol: )

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 24 1月 06 18:16:44 
資深討論區會員

TX-2 ~~~~不如用6X7 機咪仲好....一物二用!

晒相又方便好多

仲平好多添!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 24 1月 06 22:34:18 
幹事
幹事

joe 寫:
TX-2 ~~~~不如用6X7 機咪仲好....一物二用!

晒相又方便好多

仲平好多添!

x2

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 24 1月 06 22:51:33 

6x7 拎出街好似比較麻煩呵

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 24 1月 06 22:53:55 
幹事
幹事

joe兄, 對部Mamiya 7有咩評價?

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 25 1月 06 13:02:14 
資深討論區會員

引言回覆:
joe兄, 對部Mamiya 7有咩評價?

除咗部機BODY 造工唔夠FINE 之外~~~

一個字~~~絶!

鏡又靚~~又SHARP~~又輕便~~~我帶佢一機3鏡出街包PL FILTER, 43VF,HOOD..輕便過帶套SLR 一機3 鏡同等嘅嘢出街多多聲!
(我買咗之頭3日由於未番屋企...於是乎拆晒PACKING淨機鏡放係自己個番工BAG 背足3日...但一啲都唔覺重...OK 嘅)

用又方便~~換片又方便~~~FUNCTION 又齊~~測光又準~~

真係我一用咗佢~~~我成套M MOUNT 機鏡即即減60%MOOD....

早知係咁就早啲買~~~聽過以前平好多! :x

買佢包你無後悔~~~67機...個種FILM SIZE 真係影完就咁睇都得! :lol:

而且影完之後你相要點裁點放相都係~~~就算大合照影完你都可以CROP 其中一人做大頭都得(可能咁都比你張135FILM 仲要大)....你話係咪一次過滿足晒好多要求呢!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 25 1月 06 13:09:39 
資深討論區會員

其實部XPAN 同部M7II 唔係真係大同重多! :wink:

我買個時個個都話一用XPAN 仲點會有人會用番35片幅架~~

所以我至買M7II....買咗之後都係發覺自己當日嘅決定係正確嘅!

M7II 都係35片幅PACKING 配架....不過多餘啲姐...你用6X7 影完自己CROP 咪得囉!

不過影6X7 開頭真係唔慣就真!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 31 3月 06 13:47:40 
討論區新手

jason.lau 寫:
Check pm la 8)

請問起邊?
可否話我知? :oops:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序