CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週六 11 5月 24 02:41:45

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 79 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 2月 06 23:04:02 
討論區新手

其實我對ebay真是沒有信心,如果中招遇著騙子,已前買了平价的差額,一次過還晒俾佢,希望你今次的賣家全部回水,應該他一時調錯,沒心的。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 2月 06 23:12:11 
資深討論區會員

wy 寫:
其實我對ebay真是沒有信心,如果中招遇著騙子,已前買了平价的差額,一次過還晒俾佢,希望你今次的賣家全部回水,應該他一時調錯,沒心的。

多謝關心....:oops:
現在唯有希望是這樣了...... 如果唔係錢根短缺的話, eBay 也不是我的首選,始終都係鍾意一手錢、一手貨多D,不過我起 eBay 已經好小心選擇 seller 的了... 有時寧願貴少少,都選份D +ve feedback 多個 1000 封同埋係 99% 以上的,今次佢應該係冇心既.... 但係都想佢盡快解決件事佢,唔想等到我支 flash ( http://forum.contax-club.org/viewtopic.php?t=8779 ) 黎到佢都仲未搞得掂! :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11 2月 06 00:41:56 
資深討論區會員

終於有消息了:(我之前問左佢收唔收到寄返俾佢既 Lomo)
引言回覆:
Yes it arrived yesteray thanks very much. I have also located
your lens. The other customer will be sending it directly to you by
GLOBAL EMS so you should receive it next week,

His name is Michael Simonyl.

Again please accept my appologies for the mix up, and thanks for
your patience.

Steve

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11 2月 06 00:58:22 
資深討論區會員

bearyung 寫:
引言回覆:
Yes it arrived yesteray thanks very much. I have also located
your lens. The other customer will be sending it directly to you by
GLOBAL EMS so you should receive it next week,

Again please accept my appologies for the mix up, and thanks for

Steve

gobal ems 即係 postoffice

你問佢拎 recepit number~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11 2月 06 01:36:35 
幹事
幹事

bearyung 寫:
引言回覆:

Steve

真係要恭喜你啦~都算好彩

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11 2月 06 10:00:38 
資深討論區會員

Erik 寫:
bearyung 寫:
引言回覆:

Steve

真係要恭喜你啦~都算好彩

多謝 Erik 大大! :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11 2月 06 10:55:56 
CONTAX CLUB 會員
CONTAX CLUB 會員

恭喜晒,終於找得番要既貨同埋可以等佢番黎了

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11 2月 06 14:24:58 
資深討論區會員

新手畢特 寫:
恭喜晒,終於找得番要既貨同埋可以等佢番黎了

多謝多謝~~ 失而復得既感覺真係好! :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11 2月 06 16:44:06 
事務局長
事務局長

恭喜~恭喜~好彩你冇事! :wink:

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11 2月 06 17:08:16 
資深討論區會員

vincenthoy28 寫:

多謝 Vincent 大大~ :lol:
真係好彩咋,如果唔係我呢 3 個月 parttime 真係白做!! :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12 2月 06 01:17:41 
資深討論區會員

bearyung 寫:

真係好彩咋,如果唔係我呢 3 個月 parttime 真係白做!! :roll:

恭喜~恭喜~恭喜~恭喜, 等收貨 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12 2月 06 01:29:39 
資深討論區會員

Jesse 寫:
bearyung 寫:

多謝!多謝!多謝 Jesse 大大既支持!收左呢支 lens之後, 又係時候諗諗下一支 lens 應該點選擇.... :lol: 想買支 50mm, 不過如果要 CF 的,要四個月 part-time 先夠錢! :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12 2月 06 01:32:37 
資深討論區會員

bearyung 寫:
Jesse 寫:
bearyung 寫:

多謝!多謝!多謝 Jesse 大大既支持!收左呢支 lens之後, 又係時候諗諗下一支 lens 應該點選擇.... :lol: 想買支 50mm, 不過如果要 CF 的,要四個月 part-time 先夠錢! :oops:

C T*鏡可能會平D, 又60mm Distagon都係好靚架 :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12 2月 06 01:35:41 
資深討論區會員

Jesse 寫:
bearyung 寫:
Jesse 寫:
bearyung 寫:

C T*鏡可能會平D, 又60mm Distagon都係好靚架 :twisted:

C T*係唔係重過 CF 好多的? 60mm 你指 C T* or CF? 不過我有支 80mm...... 60mm 會唔會相差太近呢? :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12 2月 06 01:40:29 
資深討論區會員

bearyung 寫:

C T*係唔係重過 CF 好多的? 60mm 你指 C T* or CF? 不過我有支 80mm...... 60mm 會唔會相差太近呢? :roll:[/quote]

如果你有80,咁當然選50會合理, 支C 鏡又真你幾重 :P

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 79 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :