CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週一 29 4月 24 02:17:56

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 27 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 22:33:13 
資深討論區會員

井 寫:
sing 寫:
lemon 寫:
我覺得係條友是但計囉

其實去到美國郵局,佢問一問就會知用 letter 爆平
時間都係一樣

其實重有其他,快D,平D,大家留意下美國 post office 個 website

其實最好既方法係係bid之前問清楚個seller關於shipping, insurance and handling charge既資料... 始終個seller對shipping method有決定權, 只要佢係乎合ebay個policy :wink:
無錯... :D

我次次都 quote 左價先,計返條數發覺值既,就會去馬! :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 23:10:51 
資深討論區會員

聯絡唔到條友之前

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 23:23:27 
資深討論區會員

shipping price = 2 x winning price 都幾肉痛.... 我 1:1 都覺得「罅利」 :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 23:53:11 
資深討論區會員

bearyung 寫:
shipping price = 2 x winning price 都幾肉痛.... 我 1:1 都覺得「罅利」 :roll:

條友而家兩日都唔覆我
明天佢都唔覆
我會 cancel duel~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 23:57:36 
資深討論區會員

lemon 寫:
bearyung 寫:

條友而家兩日都唔覆我
明天佢都唔覆

大大,係 deal ae~~~~
Duel = 決鬥.... 玩遊戲皇果陣學的~ hehe :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 23:59:04 
資深討論區會員

dual
duel
deal
好煩...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 08 2月 06 00:00:29 
資深討論區會員

lemon 寫:
dual
duel
deal
好煩...

仲有 "Diu!"
俾人 last second over bid 你或者好似我而家支 lens 都唔知去左邊就用呢個 term "DIU!" :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 08 2月 06 00:00:35 
CONTAX CLUB 會員
CONTAX CLUB 會員

lemon 寫:
bearyung 寫:

條友而家兩日都唔覆我
明天佢都唔覆

試過唔洗2個幾EURO買到本全新CONTAX CLUB ALBUM,
SHIPPING COST 就10幾倍. :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 08 2月 06 00:02:26 
資深討論區會員

stupid! 寫:
lemon 寫:
bearyung 寫:

條友而家兩日都唔覆我
明天佢都唔覆

試過唔洗2個幾EURO買到本全新CONTAX CLUB ALBUM,
SHIPPING COST 就10幾倍. :oops:

分別老屈啦
你有權叫佢俾返張 shipping receive 你
我每一次都會叫 seller scan 俾我
1. 可以睇到價錢
2. 有 number, 可以查到件貨去到邊

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 14 2月 06 18:58:30 
討論區會員

噚日bid左一setC/Y的extension tube,bid完好快就收到invoice,Standard Int'l Flat Rate Shipping (應該係最cheap果種空郵)都竟然收我USD40再加USD5 insurance,分明係搶錢,不過見個成交價都算ok就費事嘈。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 15 2月 06 00:03:23 
資深討論區會員

b12345 寫:
噚日bid左一setC/Y的extension tube,bid完好快就收到invoice,Standard Int'l Flat Rate Shipping (應該係最cheap果種空郵)都竟然收我USD40再加USD5 insurance,分明係搶錢,不過見個成交價都算ok就費事嘈。

無可能咁貴
你最好同佢傾下

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 17 2月 06 21:40:20 
討論區會員

收US20唔算貴, 可能係寄特快.

我果單仲經典, 響英國買支CZJ 35/2.4, 唔駛40英磅, 個賣家竟敢收我39.9英磅郵費, 唔係寄UPS喎, 係普通空郵, 據我所知係唔駛10英磅, 我最後當然取消交易, 太離譜.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 27 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 48 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :