CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週日 28 4月 24 05:17:49

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 36 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 終於買左支 50mm CT*
文章發表於 : 週六 04 3月 06 23:58:57 
資深討論區會員

圖檔

圖檔

圖檔

而家變成為超級負資產,係時候變賣家當喇................... :roll: :P
第一樣想賣就係 polaroid back, 雖然係好玩,但係影影下發覺燒錢速度超級嚴重!唔知 polaroid 100 back 賣返出去值幾多錢呢......? :P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 05 3月 06 00:00:47 
討論區會員

呢支買左幾錢?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 05 3月 06 00:02:52 
資深討論區會員

contaxnikon 寫:
呢支買左幾錢?

USD$ 415 + $35 shipping...... 近期 50mm CT* 漲價唔少,但係因為我就黎要影畢業相,所以唔等得咁多了...... :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 05 3月 06 00:09:30 
討論區會員

:D :D
我都有諗過買支50.....
但又在諗應該買C50 定係CF50
加上近期無米......
所以到現在都係有機但無鏡玩 :wink: :wink:

不才小弟的相簿--->http://www.fotop.net/anthony8273

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 05 3月 06 00:12:22 
資深討論區會員

anthony8273 寫:

你就好啦,忍到手,我衰仔,先洗未來錢...... :roll:
而家諗緊點起一個月內賣其他野套現 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 05 3月 06 01:01:24 
討論區會員

bearyung 寫:

你就好啦,忍到手,我衰仔,先洗未來錢...... :roll:

你唔明了......我唔係忍到手........
而係因為買左太多機玩....買到無哂米.... :lol: :lol:

不才小弟的相簿--->http://www.fotop.net/anthony8273

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 05 3月 06 01:09:18 
資深討論區會員

bearyung 寫:

你唔明了......我唔係忍到手........
而係因為買左太多機玩....買到無哂米.... :lol: :lol:

haha! 睇黎我距離你條無米之路都唔遠了 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 05 3月 06 01:20:07 
資深討論區會員

bearyung 寫:
呢支買左幾錢?

USD$ 415 + $35 shipping...... 近期 50mm CT* 漲價唔少,但係因為我就黎要影畢業相,所以唔等得咁多了...... :lol:

很便宜,還包遮光罩和快速對焦手抦

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 05 3月 06 01:22:25 
資深討論區會員

Jesse 寫:
bearyung 寫:
呢支買左幾錢?

很便宜,還包遮光罩和快速對焦手抦

個 seller 原本淨係寫 ship to US,我問佢佢又話香港冇問題,話唔定因為佢冇寫可以 ship 去其他地方,所以冇乜競爭對手...... :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 05 3月 06 01:31:57 
資深討論區會員

bearyung 寫:
Jesse 寫:
bearyung 寫:
呢支買左幾錢?

很便宜,還包遮光罩和快速對焦手柄

個 seller 原本淨係寫 ship to US,我問佢佢又話香港冇問題,話唔定因為佢冇寫可以 ship 去其他地方,所以冇乜競爭對手...... :lol: :lol:

剩遮光罩在香港找都要HK$600 :P :P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 05 3月 06 01:34:10 
資深討論區會員

Jesse 寫:
bearyung 寫:
Jesse 寫:
bearyung 寫:
呢支買左幾錢?

:shock: 那麼的貴!?我以為 CF 80mm hood 賣緊 $5xx 已經食水深!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 05 3月 06 01:36:43 
事務局長
事務局長

bearyung 寫:
Jesse 寫:
bearyung 寫:
Jesse 寫:
bearyung 寫:
呢支買左幾錢?

:shock: 那麼的貴!?我以為 CF 80mm hood 賣緊 $5xx 已經食水深!

very nice price in deep!

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 05 3月 06 01:41:20 
資深討論區會員

vincenthoy28 寫:
bearyung 寫:
Jesse 寫:
bearyung 寫:
Jesse 寫:
bearyung 寫:
呢支買左幾錢?

好彩見住佢話 ship to US ONLY 都多口問下去唔去香港...... :)
而家終於買齊 50mm + 80mm + 150mm, 可以組成一個小小的 system 了 :oops:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 05 3月 06 01:55:05 
資深討論區會員

bearyung 寫:
vincenthoy28 寫:
bearyung 寫:
Jesse 寫:
bearyung 寫:
Jesse 寫:
bearyung 寫:
呢支買左幾錢?

好彩見住佢話 ship to US ONLY 都多口問下去唔去香港...... :)
而家終於買齊 50mm + 80mm + 150mm, 可以組成一個小小的 system 了 :oops:

基本哈鬚鐵三角:P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 05 3月 06 01:55:50 
討論區會員

組成小小的system,
拆散大大的荷包

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 36 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 48 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :