CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週二 16 4月 24 14:18:08

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : EOS 20D
文章發表於 : 週五 17 9月 04 22:27:18 
討論區會員

請問會長會吾會買20D?
小弟去Showroom試過, 發覺返應好快, 吾知加上蔡頭會吾會比300D/10D好? 用蔡頭時測光方吾方便?

謝謝!

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: EOS 20D
文章發表於 : 週六 18 9月 04 01:37:33 
CONTAX CLUB 委員會
CONTAX CLUB 委員會

david 寫:
小弟去Showroom試過, 發覺返應好快, 吾知加上蔡頭會吾會比300D/10D好? 用蔡頭時測光方吾方便?

謝謝!

應該唔會買啦.
8)

香港互聯網康泰時攝影會

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: EOS 20D
文章發表於 : 週六 18 9月 04 01:39:11 
幹事
幹事

contaxclub 寫:
david 寫:

謝謝!

應該唔會買啦.
8)

應該買C645啦 :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 18 9月 04 01:46:34 
資深討論區會員

會長C645計劃何時實現呢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 18 9月 04 11:53:28 
幹事
幹事

會長可能一直有內幕消息,知道今次德國相機展之後會有更正更大format,
645 咁細格片幅會長自然不屑一顧,所以佢一直都忍緊,到相機展一完,
邊件最大( & 最貴!)會長就買邊件!義無反顧!水到渠成!  :twisted:

大家放長雙眼睇德國相機展啦!

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 18 9月 04 18:31:37 
資深討論區會員

見到大家好貼

My blog and gallery:
http://blog.hmlai.com/

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 18 9月 04 22:36:54 
討論區會員

莫非Contax真的有驚喜比我地 ???

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 19 9月 04 02:07:13 
CONTAX CLUB 會員

lonelyboy 寫:
見到大家好貼?張紙話現金價$12XXX

乜東東 ?? DSLR ??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 19 9月 04 02:08:55 

david 寫:

最驚喜莫過於: Carl Zeiss 同 Kyocera 好心分手 .... :P :P :P :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 19 9月 04 18:39:19 
討論區會員

章魚 寫:
david 寫:

最驚喜莫過於: Carl Zeiss 同 Kyocera 好心分手 .... :P :P :P :P

Kyocera “放生” Carl Zeiss ??? :D :D

不學「幾何」又幾何?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 20 9月 04 09:51:25 
幹事
幹事

章魚 寫:
david 寫:

千祈唔好咁開心,萬一 Kyocera 同 Zeiss 真係分手,
Zeiss 要另搵老婆的話,未必就唔係 Sony

你想見到一個叫 Sony Contax 的 品牌嗎?
你想市場上一年有十幾部新 Sony Contax 產品出廠,配件互不通用嗎?
你想 Sony Contax 的 DSLR 用 Memory Stick 嗎?
我可很不想。  :cry:

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 20 9月 04 15:22:22 

lofan 寫:
章魚 寫:
david 寫:

千祈唔好咁開心,萬一 Kyocera 同 Zeiss 真係分手,

你想市場上一年有十幾部新 Sony Contax 產品出廠,配件互不通用嗎?
你想 Sony Contax 的 DSLR 用 Memory Stick 嗎?

x2
同埋sony好多野都有一個問題(我個人覺得喇下)
就係價錢同性能分分鐘係完全唔成正比
配件貴,貴,貴...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 21 9月 04 17:06:29 
討論區會員

新手畢特 寫:
lofan 寫:
章魚 寫:
david 寫:

x2
同埋sony好多野都有一個問題(我個人覺得喇下)
就係價錢同性能分分鐘係完全唔成正比
配件貴,貴,貴...

蔡頭巳經好貴,但值!
sony !我頂吾順! MS 就更加冇譜!兼容方面,就連它自己的軟件都可以死!(我用 sony 的 PDA )正因如此,我連一部 SONY 的 DC 都冇,亦吾會有打算有! :evil: :evil:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 21 9月 04 21:20:01 
資深討論區會員

乜Sony咁唔得人心。 :P :)

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 6 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :