CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週五 29 3月 24 02:51:07

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 21 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週一 26 9月 11 00:31:28 
資深討論區會員

到今天我仲聽MD中!從來都係要Quality,部MD Deck LP功能從來未用過。
都未用過NET MD
好處係在家的MD Deck同出街聽都係同一Set歌同同一個High Quality
有個舊同事,成日吹咩Q千幾蚊個Ear Phone 有機好有機巴閉!
根本就唔識野!我問佢你D歌幾多MBytes 一隻,佢話好省位,一隻唔過6MBytes :shock:
個Source係Rubbish,你個Ear Phone萬銀一個係浪費。我心裡笑!
佢仲笑Q我,話一隻MD得十多隻歌好煩!
其實上下班聽歌的時間最多一個小時,一兩隻MD係好足夠。
係e家D人,成日以為用錢就可以買倒最好,連基本的認識都沒有。
成日飛歌,都未知咩係好嘢。
總覺得以前Tape年代,Side A Side B主打,飛歌無咁易,你多D機會可以細心咁去真定去欣賞作品。
老實說,如果唔係我第一盒Beatles係盒帶,我一定唔會比機會佢。
有時慢一點係一件好事。
以前和同學會比賽做最好的精選歌集!大家會分享下點解會選呢D歌入去。
快歌一精選,慢歌又一精選,同一年代的又一精選
做番五六隻,交換一下,人的交流會不錯。
現在咩都係Internet.........sent 條Hyperlink.............
可能真係年紀大了!
用MD都有個好處,就係一邊聽歌都唔會因為有電話, IM或SMS要轉Apps. or "Pause"。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 26 9月 11 06:12:20 
資深討論區會員

我剛剛相反,冇咁好聲的情況下都用手機聽歌的原因,就係怕 miss call

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 26 9月 11 09:39:46 
資深討論區會員

lofan0 寫:
我剛剛相反,冇咁好聲的情況下都用手機聽歌的原因,就係怕 miss call

我七成的Communication is by IM and SMS.
打得電話比我的多數都係老人家! :D
震機就可以了!
仲有一個我喜歡md的原因,係好安居的。
就係slide隻碟入去的感覺同機器感。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 27 9月 11 01:25:01 
資深討論區會員

G2 Lover 寫:
lofan0 寫:

我七成的Communication is by IM and SMS.
震機就可以了!

我屋企仲有部MINI HIFI連MD錄音座喎!
遲D可能換套2 聲道HIFI
部MINI會放棄
師兄到時會唔會有興趣收留?
留比用家總好過賤賣比收買佬

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 27 9月 11 11:18:56 
資深討論區會員

King 寫:
G2 Lover 寫:
lofan0 寫:

震機就可以了!

部MINI會放棄

我兩星期前先入多了一部Denon DMD-F100已經有兩部Deck
現在Denon DMD-F100 & DMD-M30一起用!
反然有興趣買定多幾過錄立頭同Play頭做定Backup
機沒咁多位放!香港地地方最重要。
CD頭大把,但MD無得出了!
MD Walkman我就有三部了(SHARP, SONY & Kenwood)!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 27 9月 11 11:21:05 
資深討論區會員

G2 Lover 寫:
King 寫:
G2 Lover 寫:
lofan0 寫:

震機就可以了!

部MINI會放棄

我兩星期前先入多了一部Denon DMD-F100已經有兩部Deck
現在Denon DMD-F100 & DMD-M30一起用!
反然有興趣買定多幾過錄立頭同Play頭做定Backup
機沒咁多位放!香港地地方最重要。
CD頭大把,但MD無得出了!
MD Walkman我就有三部了(SHARP, SONY & Kenwood)!

話時話,玩MD現在真係勁平!
一部Function OK的才RMB$200,在廣州買的。
我在香港買部Sharp ST-88都要HK$200

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 21 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :