CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週五 29 3月 24 02:39:14

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : HEXAR RF ?
文章發表於 : 週一 04 7月 05 14:48:27 
資深討論區會員

請問各位大大,有冇人知道邊到仲有BRAND NEW HEXAR RF KIT SET 賣?( 唔係LIMITED 版, 因為太貴, 買唔起! :cry: )
之前有人講老尖有, 我去到剛剛話前兩日有個架仔買咗, 可惜.
THX!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 7月 05 16:42:34 
資深討論區會員

買成成既限量鈦金屬版連50/F1.2咪幾好,我都好中意。

I love Contax, I love people who love Contax and I love people who love Contax and use them to take great pictures.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 7月 05 17:12:40 
資深討論區會員

好似唔係咁值, 而且支50大頭仔好似評一般般. 加上套LIMITED KIT 又冇燈送,反而套普通個套有.
不過其實我都係見佢個BODY 又有AUTO-WINDING, 又AE, 對對焦眼又夠濶......個SPEC., 咁正先至想要.所以普通版己夠用.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 31 7月 05 02:42:52 
資深討論區會員

天祥好似仲有body only :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 31 7月 05 04:41:34 
討論區會員

天祥有body
我前日先見到有
但已經唔係kit

我都岩岩買左1.2 limited 呀
隻色唔錯呀
但係有時真係會失焦
1.2 我網上搵資料d人話個景深得1-2cm :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 31 7月 05 16:07:41 
資深討論區會員

marcong 寫:
天祥有body
我前日先見到有
但已經唔係kit

隻色唔錯呀
但係有時真係會失焦
1.2 我網上搵資料d人話個景深得1-2cm :twisted: :twisted:

近既 冇咁多下化 :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 31 7月 05 16:08:35 
資深討論區會員

之前係yahoo Japan 見到有超平limited kit set
得14K HKD 左右
不過而家好似冇晒
得閒你睇睇la 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 31 7月 05 16:48:14 
CONTAX CLUB 會員

joe 寫:
好似唔係咁值, 而且支50大頭仔好似評一般般. 加上套LIMITED KIT 又冇燈送,反而套普通個套有.
不過其實我都係見佢個BODY 又有AUTO-WINDING, 又AE, 對對焦眼又夠濶......個SPEC., 咁正先至想要.所以普通版己夠用.

should consider M la...... :twisted: :twisted: :twisted:

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 00:04:08 
資深討論區會員

我已有部m6, 因為而家越嚟越懶, 咁見佢有AE, 有auto-winding, 又有1/4000..咪諗吓lor.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 22:33:38 
討論區會員

艾梵 寫:
marcong 寫:
天祥有body
我前日先見到有
但已經唔係kit

隻色唔錯呀
但係有時真係會失焦

近既 冇咁多下化 :lol: :lol: :lol: :lol:

哂左相..成功率得70-80%左右 :oops: :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 22:35:17 
討論區會員

joe 寫:
我已有部m6, 因為而家越嚟越懶, 咁見佢有AE, 有auto-winding, 又有1/4000..咪諗吓lor.

諗得過呀joe
我買RF 都係因為佢有1/4000 同埋AE + AUTO WINDING
岩哂我呢D懶人 :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 03 8月 05 18:08:26 
資深討論區會員

依.....衣家MS買M7有WINDER 送添 :shock:
死啦....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 04 8月 05 00:53:34 

joe 寫:
依.....衣家MS買M7有WINDER 送添 :shock:
死啦....

I overhead that you have to be very careful when you use the winder in slow shutter speed ka...... http://www.nemeng.com/leica/033b.shtml 8)

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 04 8月 05 00:54:38 

yualbert 寫:
joe 寫:
死啦....

I overhead that you have to be very careful when you use the winder in slow shutter speed ka...... http://www.nemeng.com/leica/033b.shtml 8)

and I have to say that with the winder, it is more comfortable to hold the camera comparing with the M grip..... seems more firm..... 8)

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 04 8月 05 15:05:13 
資深討論區會員

ThX your data... :D

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :