CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週六 20 4月 24 04:52:31

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週四 07 7月 05 11:37:07 
資深討論區會員

由於CANON mount到c/y鏡,大家一向都有小小興趣。

請教各位網友,如果你有朋友有三萬銀想買CANON既一仔機,你會叫佢買1V-HS+一部SCANNER,抑或買部1DMKII呢?

我就叫佢買前者。 如果咁既BUDGET買SCANNER(買完1V剩低既錢),應買邊部。

唔好叫佢買CONTAX,佢已經有SET "L"鏡,好難轉。

唔該晒。

I love Contax, I love people who love Contax and I love people who love Contax and use them to take great pictures.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 07 7月 05 11:42:37 
資深討論區會員

話唔定玩過菜鏡後,佢連L鏡都睇唔上睇呢。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 07 7月 05 11:45:08 
資深討論區會員

damon大大,毒都係一步一步咁放好。 放心啦,佢死僅既! 差遲早。

I love Contax, I love people who love Contax and I love people who love Contax and use them to take great pictures.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 07 7月 05 12:05:23 
資深討論區會員

有D野,如果明知唔用既,或者將來係唔會用,咁做乜要買呀。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 07 7月 05 12:22:50 
討論區會員

damon 寫:
話唔定玩過菜鏡後,佢連L鏡都睇唔上睇呢。

ME TOO ............... :twisted: :twisted:
damon 寫:
有D野,如果明知唔用既,或者將來係唔會用,咁做乜要買呀。

買來儲囉 !
好多野都係咁啦 .. 如郵票, 錢幣 .... 等等 !
多幾支 C/Y 鏡又何妨呢 :twisted: ??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 07 7月 05 12:25:05 
幹事
幹事

之但係要毒一個成身 L 鏡的人一次過跳落毒菜無間地獄,真係有些少難度喎,不如先借部 T3 俾佢試一試毒先啦~

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 07 7月 05 12:30:34 
資深討論區會員

多謝lofan大大慷慨就義,幾時交收,我保證有借無還。 hehe。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 07 7月 05 12:32:04 
資深討論區會員

買1v加柄加部9000ed都差唔多。不如上645。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 07 7月 05 13:53:16 
CONTAX CLUB 會員

買 1Ds MK II

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 07 7月 05 14:10:09 

買 set G2 kit, 咁就唔洗丟晒 d L 鏡.

最多放到發晒霉.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 07 7月 05 14:35:40 
討論區會員

1DMKII?我o念買 1Ds MK II 會比 1V-HS 好。會快d 中毒架。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 07 7月 05 14:43:36 
資深討論區會員

Alway Vote to Contax 645 !!! :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 15 8月 05 23:34:07 

Waiting for the 5d la, it should be cheaper

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 16 8月 05 00:34:36 

photokai 寫:
Waiting for the 5d la, it should be cheaper

20K ... not cheap 8) 8) 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 16 8月 05 01:03:06 

原明 寫:
買1v加柄加部9000ed都差唔多。不如上645。

agree! $30,000 is not a small amount.
Enough to buy decent 120 lens and body.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 45 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋: