CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週六 27 4月 24 19:47:17

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 23 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 牛仔褲DOMKE袋
文章發表於 : 週三 16 11月 05 17:39:43 
資深討論區會員

見過有人用DOMKE袋,係牛仔褲TEXTURE(只望過,無摸過)
香港有無得賣?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 16 11月 05 17:48:37 
資深討論區會員

好幾係CATALOGUE 見過吓喎! :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 16 11月 05 17:49:42 
資深討論區會員

引言回覆:
係牛仔褲TEXTURE(只望過,無摸過)

不過摸落去都係牛仔布姐吓!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 22 11月 05 09:42:09 
幹事
幹事

DOMKE袋真係冇乜安全感.

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 22 11月 05 11:37:52 
資深討論區會員

引言回覆:

何解?

DOMKE 幾好吓家喎。。。。用落!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 22 11月 05 11:43:18 
幹事
幹事

joe 寫:
引言回覆:

何解?

DOMKE 幾好吓家喎。。。。用落!

雖然好貼身, 好方便, 同埋好輕, 不過就一D都唔襟撞, 落雨又怕入水, 當背著幾萬元器材係入面, 的確唔放心.

Terry Shum
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 22 11月 05 12:27:20 
資深討論區會員

引言回覆:
雖然好貼身, 好方便, 同埋好輕, 不過就一D都唔襟撞, 落雨又怕入水, 當背著幾萬元器材係入面, 的確唔放心.

哦。。。。咁睇你放乜囉!

成萬嘅器材。。你放CANON。。NIKON。。。CONTAX。。。呢類絶無問題啦。

佢入面啲PACKING 都靚架!

不過佢真係FOR 機動。。。所以係袋口設計係有啲無人地咁密就真。。。不過用起嚟就得心應手好鬼多囉!。。。。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 22 11月 05 13:21:37 
幹事
幹事

joe 寫:
引言回覆:

成萬嘅器材。。你放CANON。。NIKON。。。CONTAX。。。呢類絶無問題啦。

不過佢真係FOR 機動。。。所以係袋口設計係有啲無人地咁密就真。。。不過用起嚟就得心應手好鬼多囉!。。。。

所以如果Confirm個日好天, 我會Prefer背Domke. :wink:

Terry Shum
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 22 11月 05 14:07:20 
會計
會計

Terry Sham 寫:
joe 寫:
引言回覆:

所以如果Confirm個日好天, 我會Prefer背Domke. :wink:

我有 2 個 Domke 放响度 2 年未再用過。普通 Domke 最大好處係可以粗用,而且輕身,外形好襟睇。最大問題係佢隻布唔防水,遇水會透哂入去,真係遇啱落雨就惡搞。

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 22 11月 05 15:30:12 
資深討論區會員

Clifford 寫:
joe 寫:
引言回覆:

我有 2 個 Domke 放响度 2 年未再用過。普通 Domke 最大好處係可以粗用,而且輕身,外形好襟睇。最大問題係佢隻布唔防水,遇水會透哂入去,真係遇啱落雨就惡搞。

咁會唔會有牛仔布f-x classic?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 22 11月 05 17:35:51 
事務局長
事務局長

Clifford 寫:
最大問題係佢隻布唔防水,遇水會透哂入去,真係遇啱落雨就惡搞。

No la...all "Real" Domke bag are water proof! I did try to put my Domke bag under water shower test for over 5 min & no water ingress!!

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 22 11月 05 17:38:50 
幹事
幹事

vincenthoy28 寫:
Clifford 寫:
最大問題係佢隻布唔防水,遇水會透哂入去,真係遇啱落雨就惡搞。

No la...all "Real" Domke bag are water proof! I did try to put my Domke bag under water shower test for over 5 min & no water ingress!!

最慘係唔埋口.

Terry Shum
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 22 11月 05 17:51:52 
資深討論區會員

Clifford 寫:

最慘係唔埋口.

係,防水,但唔埋口。
所以落雨我係會將CHEAP野擺係內格兩邊。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 22 11月 05 17:54:01 
資深討論區會員

DOMKE 布料一定防水...但問題係terry 咁講唔埋口...大兩會入水姐!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 22 11月 05 19:07:39 
會計
會計

Clifford 寫:

NO.

I've been carrying a F3X to Japan 3 years ago and unfortunately our team met a 4-days heavy rain over there. The damn rain just damp through the inner fabric. Wah's Billingham bag is not affected.

I don't know if this will happen on F2.

Terry is correct, 最慘係唔埋口. To sacrifice the water-proof ability to trade for the speed of taking the things out.

Hope this is just a special yet unfourtune case for me........

圖檔

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 23 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 55 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :