CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週日 28 4月 24 13:13:31

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : LINOF波頭
文章發表於 : 週四 29 12月 05 01:19:01 
資深討論區會員

剛買咗個ballhead I 頭....
正呀....又輕..280g....頂3.5KG...最正係有得pan..影marco 同复影好好用!

一流推介....
:D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 29 12月 05 10:32:56 
CONTAX CLUB 會員

Any photo :?:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 29 12月 05 10:55:08 

頂得 3.5K .. 我冇用了。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 29 12月 05 11:19:42 
資深討論區會員

引言回覆:
頂得 3.5K .. 我冇用了。

佢係細SIZE嚟.....實物好細件.....同真徑只係同個GITZO 腳托盘位一樣.....

如果你想要負重啲...佢有個大一級嘅啲BALLHEAD II...仲有㑈快拆板添.....可負8KG..自重560g....一樣可以PAN....其實我都想要呢個...不過天搶無貨 :(

不過買BALLHEAD I 都無後悔....反而仲好....因為佢細件好多.....我反屋企試...用GITZO1128 腳連中軸盡開....上EOS1N連MOTOR + 70-210F2.8 ...做一過試機嘅45度向下傾同側下傾動作...一樣好穏!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 29 12月 05 22:31:53 

我習慣用 3-way 了。

... 冇計啦,人窮就懂遷就。 :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 連可夫波頭 I
文章發表於 : 週五 30 12月 05 11:06:14 
討論區新手

請問你買幾多金錢,,,$$$$$$$$$$$$

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 30 12月 05 11:22:24 
資深討論區會員

LINHOF BALLHEAD I ..?

$1080....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 30 12月 05 12:39:59 
討論區新手

謝謝**joe,請問ballhead II有快拆版連快拆版要幾錢 ,$$$$$$$

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 30 12月 05 13:08:28 
資深討論區會員

無貨...無實價...佢地話約2800左右

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 30 12月 05 13:18:09 
討論區新手

又請問和arca BI比又如何********謝謝JOE

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 30 12月 05 14:52:42 
資深討論區會員

無用過ACRA...SORRY!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 01 1月 06 23:08:39 
討論區會員

唔知大家有無聽過大陸既崗本波齊波頭, 係改良Acra Swiss, 最細model係NB3-A, 自重0.35KG, 承重15KG! 快拆板另配, 好多size選擇.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 02 1月 06 10:55:54 
討論區新手

謝謝,,,森林..不是改良應是抄集,,但它是否平很多,,,,約多少錢

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 02 1月 06 20:17:40 
討論區會員

絕對唔平, 因為佢聲稱真係改良, 克服左ACRA Swiss既某些問題咁話, 基本上網上評價都好好, 而且睇d人post相用佢承起支大炮都話好穩, 價錢有link可以參考:

http://www.jmyx.net/GB/product_list.asp ... type_id=32

之前我個post打錯名, 正確名稱係"岡仁波齊"

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 03 1月 06 15:56:44 
資深討論區會員

引言回覆:
唔知大家有無聽過大陸既崗本波齊波頭, 係改良Acra Swiss, 最細model係NB3-A, 自重0.35KG, 承重15KG! 快拆板另配, 好多size選擇

我只係可以講佢嘅造工幾好...CNN 車床出...但係你話一個頭自重0.35KG 我信(因為可以自己磅)....但你話佢可以負15KG我就好有保留.....德國老...架仔...SWISS 老都未有呢種SPEC. 嘅PRODUCT...深圳廠用咗咩科技同物料咁利害可以造到出嚟呀又.....咩嘢物料可以咁輕又可以受咁大壓力呢....講嚟聽吓?

VELBON 自己己係玩輕取被老外專重吓...之後間間大廠都學佢又用種"鎂"嘅貴 METAL....仲做得好過VELBON 添....但一間深圳廠仲要係抄人嘅DESIGN 車然可以出件咁高SPEC. 嘅PRODUCT......

"和柴BU 蘚" :evil:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 88 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :