CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週六 27 4月 24 13:31:45

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : Metz 32 Z-1 Flash
文章發表於 : 週二 07 2月 06 02:10:49 
資深討論區會員

買左支 metz flash, 等左咁耐都未到,一問 seller 先知道... 佢用海路寄俾我! :shock: :shock:
我都係果陣時同佢講話用最平的 shipping method..... 點知..!!
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... %3AIT&rd=1

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 02:12:56 
資深討論區會員

海呀~~~~~仲要係最平個種! :shock:

分分鈡等你3~4月都未到! 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 02:16:44 
資深討論區會員

果陣諗住支野先係 bid 左十零蚊,唔想用幾十蚊黎 ship.... 但我都係諗佢會用 普通 airmail 冇保險果隻... :shock:
而家真係唯有等.... 繼續等!
唯有怪自己講得唔清楚.... hahaha :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 03:55:23 
討論區會員

bearyung 寫:
果陣諗住支野先係 bid 左十零蚊,唔想用幾十蚊黎 ship.... 但我都係諗佢會用 普通 airmail 冇保險果隻... :shock:
而家真係唯有等.... 繼續等!
唯有怪自己講得唔清楚.... hahaha :lol:

你預最快四月

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 03:56:56 
討論區會員

仲要可能一號到,
跟住發現比d 海水'up' 得太耐太潮濕................壞左~~~

講笑~~~

咁平下次用飛機喇~~~安心好多

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 14:18:59 
幹事
幹事

話說.... 某一位做郵局的朋友.... 話,海郵好多時候都係空郵,只係有位先做咁解

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 14:39:53 
資深討論區會員

但海都有分快定慢~~~

慢嗰啲係最平嗰隻~~~~真係撘單坐船嗰仲......唔係直航一程起兩程止....而係轉嚟轉去!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 07 2月 06 20:35:26 
資深討論區會員

哈哈.... 當自己買個教訓,貪平貪平,貪貪下「貪」字得個「貧」 :lol:
話唔定又真係有奇跡出現,無端端變左 air mail li~ :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11 2月 06 01:34:57 
幹事
幹事

寄海郵冇錯有機會係等飛機有位剩而"air"比你
不過都係一頭半個月先有一次見到, 你都唔好預會快啦

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 13 2月 06 23:50:41 
資深討論區會員

支 flash 今日黎左...好野!hahaha :lol:
不過唔知點解,起成成買返黎既 hot shoe -> PC cord, PC cord 果邊插落 hasselblad lens 之後好似有D接觸不良.... 有時 sync 到有時 sync 唔到,睇返 lens 個窿窿好似大個條線支針.... :roll:
想問下各大大呢D PC 插口係唔係有唔同 type 的?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 70 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋: