CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週日 28 4月 24 15:06:21

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週二 05 6月 12 12:58:37 
資深討論區會員

lofan 寫:
wah 寫:
可否總結一下是次的菲林冲晒開支?

Reala Ace 平均成本約 $70 一筒,合共用左 16 筒

沖 + Scan $30 一筒

其實Processing比以前唔差好遠。
反過來Scanning平左!
而且我地仲有邊過會晒相?
以前張張出相無CD時一張HK$1.6都唔係少有的事!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 05 6月 12 22:21:56 
幹事
幹事

G2 Lover 寫:

我想法倒轉,你好難苛求你又可以俾少 d 錢,但同時人地間生意買少見少的沖曬舖又唔知點解可以唔執,仲用得菲林,就要大家分擔下,等沖曬店可以經營落去。

個個都淨計自己慳的話,過多兩三年都唔知仲有邊度有沖曬舖

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 05 6月 12 22:38:39 
資深討論區會員

lofan 寫:
G2 Lover 寫:

我想法倒轉,你好難苛求你又可以俾少 d 錢,但同時人地間生意買少見少的沖曬舖又唔知點解可以唔執,仲用得菲林,就要大家分擔下,等沖曬店可以經營落去。

??? :shock:
我字裡行間哪一句話佢地收得貴?
只係租金......人工,好快都會好多相鋪頂唔住.......
做CD係大勢.......因為個個都係FB, Whatsapp share......好少會晒。
所以$28-30仲加Scan真係賣大包!
東亞沖加Scan就要沖費加$60,其實呢個先係合理價,佢地出來的Slide真係正D。不過好似沒有漁謢署張大單了,都轉左數碼........

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 05 6月 12 22:51:19 
幹事
幹事

G2 Lover 寫:
lofan 寫:
G2 Lover 寫:

只係租金......人工,好快都會好多相鋪頂唔住.......
做CD係大勢.......因為個個都係FB, Whatsapp share......好少會晒。
東亞沖加Scan就要沖費加$60,其實呢個先係合理價,佢地出來的Slide真係正D。不過好似沒有漁謢署張大單了,都轉左數碼........

我字裡行間哪一句話你話佢地收得貴?

我意思係個個都齋燒隻 CD 就走,沖曬舖都冇肉食,點做落去?你要人做到落去,都要俾多少少人賺 (i.e. 曬相)人地先維持到o架。

有幾難明。

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 06 6月 12 10:18:49 
資深討論區會員

lofan 寫:
G2 Lover 寫:
lofan 寫:
G2 Lover 寫:

我字裡行間哪一句話你話佢地收得貴?

我意思係個個都齋燒隻 CD 就走,沖曬舖都冇肉食,點做落去?你要人做到落去,都要俾多少少人賺 (i.e. 曬相)人地先維持到o架。

有幾難明。

Oh Sorry! 誤會了Lofan大俠!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 233 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :