CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週五 19 4月 24 07:08:23

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : Re: Joystick head
文章發表於 : 週一 12 2月 07 08:48:51 
CONTAX CLUB 會員

jason.lau 寫:
Any dada has comment on Manfrotto Joystick head? Or any other alternative? I have a foba head, and a novoflex magicball (small one). But the problem is the magicball doesn't have friction control and foba is too heavy. I think a Joystick head would be convenient, especially on monopod. I would mainly use it for DSLR, with max 300mm lens. Any suggestion?

jason兄, 你意思係咪指呢個:
圖檔

呢個我用左好幾年, 當年係影結婚相時, 首次見到師父用, 試過覺得好方便, 所以自己買了一個來取代g1275m波頭, 因為它的好處是按一個制, 你就可以隨意調校; 當然, 壞處就是自己的水平要好, 或者要有水平尺幫你囉.

不過後來發現它太高, 再配大slr如1vhs, 再加支70-200/2.8is, 就唔係好支持到, 可能因為是高, 腳比例的問題, 支腳控制得唔好會翻架!! :x

所以, 就買了這個:
圖檔
好多了!!

至於你提到單腳方面, 我用緊呢個:
http://www.manfrotto.com/webdav/site/ma ... s/334B.jpg

根本就唔駛加頭喎!! :lol:

圖檔
Billy Ting
http://billyting.fotop.net/

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12 2月 07 09:29:37 

jason.lau 寫:
Thanks Billy 兄 for detailed explanation.

I was thinking about 222. Seems that 322RC2 is a better choice wor! How much is it lei?

Too bad my monopod is Gitzo. It needs to use a head. :(
Otherwise, I will buy a manfrotto monopod

支2222四年前係萬成買, 叫價450蚊, 宜家就唔知啦!! 幾年間, 影音器材加價加到上天!! :evil:

圖檔
Billy Ting
http://billyting.fotop.net/

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 35 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題