CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週三 24 4月 24 21:23:50

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 玩到散哂返黎 lu
文章發表於 : 週四 31 5月 07 21:37:23 
幹事
幹事

返到黎第一個惡夢係,做乜唔見左吹水區!?
(某會會長大人睇新聞睇一半唔睇一半,自己嚇自己,點搞?)

Anyway,今日先拿相去晒,可能都要下星期先有

不過今次個 trip 都幾多過癮野,例如話:

1. 中午十一點左右為全日最熱,可以有廿度,但兩點左右就開始刮大風,唔太長的時間內跌到剩返 3-5 度

2. 五月二十四日芝櫻公園完全開花,我今次超好命,五月二十五日去到

3. 我 join 左三個日本人搭的士去芝櫻公園,掉低左兩個乜都唔識的香港女仔在巴士站叫天不應,叫地不聞,Hohoho

4. 除左其中一日狂風暴雨,每一日都藍天白雲

5. 五月尾去旅行,我竟然手襪呀,耳罩呀,羽絨呀都全部要出哂 (作為一個香港人我覺得自己好正常,但 d 北海道人就好側目,咁熱你個傻佬做乜)

6. 見到熊忍,仲要係近距離接觸

7. 五月尾仲有雪!不過個笑話最好笑的地方係,上雪山乜都著哂,以為自己今次實好 pro 啦,上到去見到有 d 行山伯伯著短袖衫,後來到十二點幾一點我都熱到要除衫,再睇睇個溫度計,有冇搞錯!?!? 我腳下面全部都係雪呀冰呀,個溫度計寫住十八度!~~~~~~~

8. 全個旅程最大一個 surprize,有櫻花!!!!!!!!!!!

9. 全個旅程最大一個遺憾,冇 Risa Mark II

10. 原來 lee 個時候的三文魚好正, d 海鮮舖話一年入面係得 lee 幾個星期最正(詳情聽唔明),放入口 d 三文魚軟到會溶咁,仲要好香魚油味,講真我第一次食咁好味的三文魚 (我平時唔特別鍾意食,但今次真係好好食)

Huh... 大概就係咁上下啦,我自己都唔係好記得啦,有相陣時再貼相出黎啦~

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 31 5月 07 23:11:33 
CONTAX CLUB 會員

I choose #2 from the above list :P
welcome back, look forward for your photos : flowers, food and girls.

Fuji : X100
OM : EP2

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 01 6月 07 08:59:04 
幹事
幹事

今次食物相唔多,女相更加少之又少,
風景相以外的話,反而今次影小朋友玩最多 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 玩到散哂返黎 lu
文章發表於 : 週五 01 6月 07 09:44:53 
事務局長
事務局長

lofan 寫:
3. 我 join 左三個日本人搭的士去芝櫻公園,掉低左兩個乜都唔識的香港女仔在巴士站叫天不應,叫地不聞,Hohoho

So, bad....if you help them.....they may.... :twisted:

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 01 6月 07 09:54:29 

vincenthoy28 寫:
lofan 寫:

So, bad....if you help them.....they may.... :twisted:

港女大反擊 :shock: :shock:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 01 6月 07 10:03:05 
幹事
幹事

lofan 寫:

嘩,咁我咪變成雙飛人藥水?

其實應該咁講,如果 "值得" 幫佢地的話,你估我會唔留低幫佢地咩?
可以掉低佢地o係街唔理,就即係唔 "值得" 我提供協助啦  :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 01 6月 07 10:14:42 
事務局長
事務局長

lofan 寫:
lofan 寫:

其實應該咁講,如果 "值得" 幫佢地的話,你估我會唔留低幫佢地咩?
可以掉低佢地o係街唔理,就即係唔 "值得" 我提供協助啦  :twisted: :twisted: :twisted:

Brother, traditional saying - Friends always have friends! Now, you know 2 "un-eatable" friends....they may have unlimited "eatable" friends that can be introduce to you lei......

Again, you never try, you never know...... :lol: :lol:

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 01 6月 07 10:21:10 
幹事
幹事

Brother, traditional saying - Friends always have friends! Now, you know 2 "un-eatable" friends....they may have unlimited "eatable" friends that can be introduce to you lei......

Again, you never try, you never know...... :lol: :lol:

咁我當時以為我同 d 日本叔叔嬸嬸同車,佢地會即刻 call 哂佢地 d 女黎同我提親嘛,you never try, you never know :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 01 6月 07 10:24:19 
事務局長
事務局長

lofan 寫:

咁我當時以為我同 d 日本叔叔嬸嬸同車,佢地會即刻 call 哂佢地 d 女黎同我提親嘛,you never try, you never know :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

If you want Jap gal...call Risa la.....then case close la.....you don't have to spend so many affortable on some body before la....wakakakakakaka

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 01 6月 07 11:47:11 

lofan 寫:
lofan 寫:

算啦,Lofan 咁出名,又易點相,果兩位小姐一定向佢地 D eatable 朋友講:就係呢個 XX 撇甩我地 ... :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 01 6月 07 13:32:42 

In HK we eat HK food, in japan should look for japanese food la ... :P

Fuji : X100
OM : EP2

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 01 6月 07 15:26:49 
幹事
幹事

Raimondi 寫:
In HK we eat HK food, in japan should look for japanese food la ... :P

去到月球點算?
食野味(i.e.兔肉)定食嫦娥?  :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 01 6月 07 15:32:44 
事務局長
事務局長

lofan 寫:
Raimondi 寫:

去到月球點算?
食野味(i.e.兔肉)定食嫦娥?  :lol:

Luck Lofan didn't go to gay bar....else..he need to eat....seafood... :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 01 6月 07 17:23:46 
幹事
幹事

頭先阿古打黎話, d 芝櫻偏色偏到七彩,佢都唔知點執
(不過當時 d 日光真係嚴重偏色,我影陣時都 feel 得到)

希望唔會出事啦 ^_^

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 02 6月 07 00:20:59 
幹事
幹事

聽朝去拿相,希望聽日稍後時間可以陸續 post 出黎啦

回頂端
 個人資料