CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週四 28 3月 24 22:11:00

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 27 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週三 25 6月 08 00:24:54 
資深討論區會員

畢特 寫:
G2 Lover 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:

唔重要!以前未有Digital人人去旅行都十筒二十筒咁影嫁啦!
邊有話Pro唔Pro. :roll:

結果影左十一筒,今日拎番菲林同埋CD
一開隻CD睇,爭D激到爆血管,無論影象,顏色都差到好似一劈野咁
之前SCAN咁多鑊都未試過衰到呢個程度(荃灣路德圍恆X)
再睇下D底片,又唔係真係咁差,
睇下都係要畫定幾廿格拎去第二度多鑊睇下咩事
(全部用緊PROVIA 100/400X, SCAN完好似用緊800/1600咁粗)

Slide 最好用番出名的Pro Lab,沖錯了沒有得救!
東亞、Colour Six都唔錯。東亞在灣仔,Colour Six 在中環

片已經沖了出來,好彩佢地都係比出面沖,就咁睇都未死得.........
下次真係搵番有d料到既做番,唔敢再搏
如果淨沖,我會搵彩六,可以一大清早過完去再番工都仲得

灣仔的東亞都係兩小時

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 25 6月 08 07:04:37 
CONTAX CLUB 會員

G2 Lover 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:

唔重要!以前未有Digital人人去旅行都十筒二十筒咁影嫁啦!

一開隻CD睇,爭D激到爆血管,無論影象,顏色都差到好似一劈野咁
(全部用緊PROVIA 100/400X, SCAN完好似用緊800/1600咁粗)

東亞、Colour Six都唔錯。東亞在灣仔,Colour Six 在中環

片已經沖了出來,好彩佢地都係比出面沖,就咁睇都未死得.........

灣仔的東亞都係兩小時

彩六係貪佢開八點半夾係正士丹利街,行番香港站都好快走到人
(又要過番海番轉頭)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 25 6月 08 08:27:00 

畢特 寫:
G2 Lover 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:

灣仔的東亞都係兩小時

(又要過番海番轉頭)

小弟長影Slide, 以前去彩六沖, 越來越失望, 改去東亞後, 暫時都幾滿意, 亦無打算再去六仔幫襯!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 25 6月 08 08:44:27 

Bricks 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:

灣仔的東亞都係兩小時

(又要過番海番轉頭)

小弟長影Slide, 以前去彩六沖, 越來越失望, 改去東亞後, 暫時都幾滿意, 亦無打算再去六仔幫襯!

OH REALLY!?
咁真係要諗諗去灣仔搵東亞了or叫courier

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 25 6月 08 11:50:01 
資深討論區會員

到今天我都唔知九龍新界區有那家沖Slide好。
東亞沖加Scan好似要件$85,由$55加了三十蚊。
但quality唔錯。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 25 6月 08 14:43:27 
討論區會員

Bricks 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:
畢特 寫:
G2 Lover 寫:

灣仔的東亞都係兩小時

(又要過番海番轉頭)

小弟去開 彩6, 因為可以放低跟住去 ifc 睇完早場就

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 25 6月 08 15:47:28 
討論區會員

據我所知九龍and新界區都係拎去lab沖
在dc-lone有人介紹ememory in Jordan
http://www.ememoryco.com/submain.html
但小弟受唔住誘惑, 買左個film scanner. 所以未試過.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 28 6月 08 17:14:03 

荃灣路德圍恆X,OK wor我e家都係係果度晒同scan.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 28 6月 08 17:22:02 

畢特 寫:
全部用緊PROVIA 100/400X, SCAN完好似用緊800/1600咁

冇聽書忝,用正片我去X世界.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 28 6月 08 23:38:40 

kin 寫:
畢特 寫:
全部用緊PROVIA 100/400X, SCAN完好似用緊800/1600咁

冇聽書忝,用正片我去X世界.

X世界我都有用過,個陣時都好OK,家陣唔知
北角個面岩岩試完好似都OK

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 28 6月 08 23:40:11 

kin 寫:
荃灣路德圍恆X,OK wor我e家都係係果度晒同scan.

負片比佢地都未有咁肉酸過,甚至以前SCAN SLIDE都未試過衰到咁既程度
同一時間我另一堆數碼相都係比佢地整,又唔見整得一樣咁肉酸
個晚收完D野番黎睇真係爭D爆血管,

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 01 7月 08 11:21:43 
資深討論區會員

only ried Colour XXX once and now only have East XXXX develop and mount slides.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 27 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 21 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :