CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週四 28 3月 24 22:24:46

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週五 20 5月 05 15:24:33 
討論區會員

以前覚reala帶粉紅唔自然;試用kodak160vc...後果好嚴重;相好啡,色好沉....真係.好肉酸 :cry: :cry: :cry:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 20 5月 05 16:06:42 
資深討論區會員

jefflicv 寫:
以前覺reala帶粉紅唔自然;試用kodak160vc...後果好嚴重;相好啡,色好沉....真係.好肉酸 :cry: :cry: :cry:

:? can post some Pic ????

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 20 5月 05 16:20:21 
幹事
幹事

jefflicv 寫:
以前覚reala帶粉紅唔自然;試用kodak160vc...後果好嚴重;相好啡,色好沉....真係.好肉酸 :cry: :cry: :cry:

我大部份都係用Kodak 160VC影喎..

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 20 5月 05 16:27:57 
資深討論區會員

Terry Sham 寫:
jefflicv 寫:

我大部份都係用Kodak 160VC影喎..

係咪間鋪頭沖得衰咋?
我試過用Reala晒出黎塊面係青色的。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 20 5月 05 17:41:57 
資深討論區會員

現今沖晒店D質素差得好厲害!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 20 5月 05 18:21:19 
CONTAX CLUB 會員

Andy 寫:
現今沖晒店D質素差得好厲害!

水準參差不齊
真係要試過先知
貴既唔一定好(如fxxxmax)

但我本身都有用開VC160,幾滿意的
(如果你拿番比柯達既鋪頭沖,而間鋪既沖晒水準又唔係太差既話)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 21 5月 05 11:41:22 

jefflicv 寫:

影個一筒,膚色紅潤,色好鮮,整體比Reala鮮色D,幾好喎 :shock:
肯定晒既問題 :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 21 5月 05 17:44:34 

jefflicv 寫:

試下去深水

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 21 5月 05 17:59:41 
幹事
幹事

個人用過都係鍾意 reala 多d, 因為 reala 比我的感覺更自然
不過 160vc 我唔係用過好多次, 以後也仲會再試

另外各方用家都建議 160vc 要 over 2/3 級當100 度用,
下次你可以試下, 出來的效果應該會好d~ :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 21 5月 05 18:22:09 

Erik 寫:
個人用過都係鍾意 reala 多d, 因為 reala 比我的感覺更自然

另外各方用家都建議 160vc 要 over 2/3 級當100 度用,

多謝Erik教路。 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 21 5月 05 18:47:23 
幹事
幹事

macwah 寫:
Erik 寫:

多謝Erik教路。 8)

樺少教我的~ :D

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 21 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :