CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週五 29 3月 24 01:45:43

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : x ray question
文章發表於 : 週一 12 9月 05 22:40:39 
討論區新手

各位大大,本人將會到台湾旅行,想問下用100/400菲林過手提行李x ray有冇影响,有冇需要用防x光袋?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12 9月 05 22:42:45 
幹事
幹事

我從來都唔理,總之記住要手提,千祈唔好寄倉!

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 13 9月 05 00:10:45 
討論區會員

x ray 過有無問提先

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 13 9月 05 10:20:04 
幹事
幹事

無!

[二人同行 送你上路]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 13 9月 05 12:34:17 
CONTAX CLUB 會員

lofan 寫:

祗好手提,after 911後,千祈唔好寄倉!
謹記x-ray effect有累積性,因此同一筒菲林不要過很多次! 8)

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 13 9月 05 13:23:11 
幹事
幹事

yualbert 寫:
lofan 寫:

祗好手提,after 911後,千祈唔好寄倉!
謹記x-ray effect有累積性,因此同一筒菲林不要過很多次! 8)

咁我叫海關幫我照一次照耐 d,再叫之後 d 海關唔使照咪得 lor :roll: :lol:

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 13 9月 05 13:36:47 

係唔係真係冇問題 ?
定係有問題,不過無明顯霧化 ?

如果一個 trip 坐 3 程飛機,2 程火車,次次都要過 X-ray 咁 400 樓下 film 熟未 ?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 13 9月 05 14:20:37 
資深討論區會員

章魚 寫:
係唔係真係冇問題 ?

如果一個 trip 坐 3 程飛機,2 程火車,次次都要過 X-ray 咁 400 樓下 film 熟未 ?

Wil become a "X-man" 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 13 9月 05 15:10:08 
事務局長
事務局長

Hello Kit 寫:
章魚 寫:
係唔係真係冇問題 ?

if that is the case, I think I already become "X-man".... :oops:

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 13 9月 05 15:49:34 
資深討論區會員

vincenthoy28 寫:
章魚 寫:
係唔係真係冇問題 ?

if that is the case, I think I already become "X-man".... :oops:

What "power" you got now ??? :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 13 9月 05 17:51:03 
幹事
幹事

vincenthoy28 寫:
章魚 寫:
係唔係真係冇問題 ?

你將自己同筒菲林比.... 無事既你, 十萬次百萬次都唔會有事...

[二人同行 送你上路]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 13 9月 05 22:32:17 
資深討論區會員

有一種X光機叫做CTX5000,我

My blog and gallery:
http://blog.hmlai.com/

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 13 9月 05 22:44:46 

[quote="lonelyboy"]有一種X光機叫做CTX5000,我

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 04 10月 05 16:19:08 
討論區新手

一定有

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 04 10月 05 17:12:45 
資深討論區會員

HAND CARRY 最好啦!

如果你買到個好靚又100% 防X-RAY 嘅袋..你走到寄倉, 自從911後...我100% 肯定人地到時睇唔到個袋入面放咗啲乜, 咪叫你走番出嚟開行袋睇咪仲煩!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 21 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :