CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週六 20 4月 24 01:55:27

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 天然出相質素如何?
文章發表於 : 週日 25 9月 05 17:16:01 
討論區新手

出東昇曬過好幾次,質素一流,但係太遠lar~唔太方便.
屋企樓下有間天然,方便極了.想問問大家天然出相的質素得唔得?
大大的感激!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 25 9月 05 18:39:29 
幹事
幹事

試過幾次都好差...... :?

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 25 9月 05 23:09:53 
CONTAX CLUB 會員

多數見例牌紅,例牌啡,都唔知點解佢仲生存到 :P :P :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 25 9月 05 23:31:39 
幹事
幹事

天然出相,不堪設想

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 26 9月 05 00:31:03 
討論區會員

why 紅?啡?点解la........人為?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 26 9月 05 00:52:43 

lofan 寫:
天然出相,不堪設想

想睇 T* 鏡影 D 野有幾屎,去天然啦 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 26 9月 05 01:39:14 
幹事
幹事

我公司某 d 女同事鍾意天然多過東昇
皆因出黎 d 相好鬼白,白到人唔似人
仲可以返 d 錢唔鬼洗買白英泥做批蕩
相信天然 d 風格真係每一間都唔一樣

天然出相,難以想像
:lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 26 9月 05 15:26:02 

唔洗天然啦!今曰求其揾間街鋪晒............賴晒o野,都係亞古最好.d相係用minilux影o既.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 26 9月 05 22:35:20 

天然出相,苦瓜的樣!(你自己一看就會懷疑自己的拍攝水準---沖印出的相片味道跟用普通相機拍的沒有分別.)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 26 9月 05 23:18:55 
幹事
幹事

kin 寫:
唔洗天然啦!今曰求其揾間街鋪晒............賴晒o野,都係亞古最好.d相係用minilux影o既.

使唔使我 print 個 copy 俾佢睇?  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 27 9月 05 07:02:31 

lofan 寫:
kin 寫:

使唔使我 print 個 copy 俾佢睇?  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

今次d相諗住用cheap菲林同埋全部都係室內影o既,所以咪賴冇出去lor.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 27 9月 05 18:02:10 
討論區新手

亞古哥出相價錢多少? (一筒135+scan film)
thx~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 27 9月 05 22:06:30 
討論區會員

lofan 寫:
kin 寫:

最好叫佢快d沖埋 slide, 唔洗左騰右騰. :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 27 12月 06 16:09:51 
討論區新手

it's getting worse, they scan the negative into the digital machine and print them out, but the scan is terrible, color off totally, you could imagine how bad the print could be.
they even scan the 120 slides into the system and print it out as if it is a DIRECT PRINT and charge you for $40 each.

i won't visit it anymore.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 29 12月 06 12:15:27 
討論區會員

philipchan1989 寫:
出東昇曬過好幾次,質素一流,但係太遠lar~唔太方便.
屋企樓下有間天然,方便極了.想問問大家天然出相的質素得唔得?
大大的感激!!

天然係我咁多年攝影生涯見過哂/沖相最差的一間店舖, 以前(菲林時代) 去過北海道影雪, 影左十幾筒, 由於心急想睇相,於是去左樓下間天然沖, 心唸應該唔會差得去邊, 點知十幾筒菲林哂左一看, 真係"一鶴眼

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 31 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :