CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週四 28 3月 24 18:21:04

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 40 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

賣D3 轉 D700+柄?
有錢袋返先會(賣D3價高過入 D700+柄價) 27%  27%  [ 9 ]
21%  21%  [ 7 ]
不會 52%  52%  [ 17 ]
總投票數 : 33
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週三 02 7月 08 22:34:05 
資深討論區會員

From dpreview:

Most popular cameras
Cameras receiving the most clicks in the last five days.

Nikon D700
12.3 %

Pentax K20D
5.4 %

Canon EOS 450D / Digital Rebel XSi
3.6 %

Nikon D300
2.6 %

Olympus E-420
2.5 %

Canon EOS 1000D / Digital Rebel XS
2.4 %

Nikon D60
2.4 %

Panasonic Lumix DMC-TZ5
2.3 %

Canon EOS 40D
2.3 %

Nikon D3
1.9 %

Detail & brand share...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 02 7月 08 23:06:38 
資深討論區會員

沒有這機,所以不能回應!
但如果我有D3,我就唔會Move........由Q佢跌到zero都好唔Downgrade.

用過三部DSLRs的我結論係買二手就唔拍成日換。
買一手的話,由Q佢用到死為止。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 02 7月 08 23:14:54 
幹事
幹事

I k K o L 寫:
edmond1866 寫:
有錢袋返先會
Lofan 兄, 你部F6先係主力 8)
D3 係副手
F6+D3 重過 F6+D700

凡哥話部 D3 係 Snapshot 機黎架。

:lol:

o岩聽o岩聽!  :twisted: :twisted: :twisted:

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 03 7月 08 22:19:35 
理事
理事

D700 的 "份量" 其實都不算少.............

http://dc.watch.impress.co.jp/cda/revie ... /8782.html

www.flickr.com/dicksonlau

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 03 7月 08 22:31:08 
資深討論區會員

Bricks 寫:
出年買D3x, 因對數碼仍不滿意! 原因係部機JPEG未靚過RAW!:wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

咁又唔使,只要有唔使執都可以同執過的負片並駕齊驅的影像質素,雖千萬銀吾往矣

冇必要靚過正片或者 RAW

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 7月 08 00:30:04 
幹事
幹事

話時話,好似比較多人建議唔換  :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 7月 08 01:20:40 
CONTAX CLUB 會員

lofan 寫:

D700加直度仲重過D3 :twisted:
用D700,我估有唔少話:點解唔買D3?
用D3,我估冇人會話:用D700仲好啦 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 7月 08 08:29:13 
資深討論區會員

shanpark 寫:
D700加直度仲重過D3 :twisted:

咁都係強殖裝甲同巨人殖裝的分別O者

起碼我唔要 HEAVY DUTY 陣時可以拆,要 HEAVY DUTY 陣時又可以用 AA 電,我最鍾意就係我 D 家當可以用 AA / AAA 電

我買 F6 個柄都係為左用 AA 電

shanpark 寫:
用D700,我估有唔少話:點解唔買D3? :lol:

咁我又唔怕 LEE 樣 O既,LEE 十年八年,俾人一臉見怪獸咁O既樣問 "你(條七友)仲用菲林???" 都已經問到慣哂啦

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 7月 08 16:37:42 

lofan 寫:

lofan 好鐘意鬥氣.... :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 7月 08 19:38:44 

andy323 寫:
From dpreview:

......

Nikon D3
1.9 %

Detail & brand share...

1.9% because everyone had clicked already?

One way or the other, it is natural to wish to have the other body, no matter it is D3/D300/D700, or beautiful girls...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 05 7月 08 22:29:10 
幹事
幹事

查實大家覺得我部 D3 + 一粒 extra 電賣 $25000 會偏高定偏低?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 06 7月 08 00:22:55 
資深討論區會員

lofan 寫:
查實大家覺得我部 D3 + 一粒 extra 電賣 $25000 會偏高定偏低?

偏低 :evil:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 06 7月 08 00:34:36 
資深討論區會員

dikko 寫:
lofan 寫:

2500我同你收左佢

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 06 7月 08 01:35:07 
資深討論區會員

King 寫:
dikko 寫:
lofan 寫:

2500我同你收左佢

King Sir 梗係想講 2,500 歐元定喇。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 06 7月 08 16:37:45 
資深討論區會員

I k K o L 寫:
King 寫:
dikko 寫:
lofan 寫:

2500我同你收左佢

King Sir 梗係想講 2,500 歐元定喇。

我係話人民幣呀 :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 40 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :