CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週三 17 4月 24 00:00:02

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 37 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123

Lofan 買唔買 i4R 好?
投票活動將於 週四 23 12月 04 23:29:49 結束
74%  74%  [ 20 ]
唔買 7%  7%  [ 2 ]
等人買左睇下點先 19%  19%  [ 5 ]
總投票數 : 27
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週三 22 12月 04 01:01:51 
CONTAX CLUB 會員

章魚 寫:
yualbert 寫:
章魚 寫:
yualbert 寫:
yeah.... I still remember that..... :x

可曾某一晚,我地係旺角街頭撞倒,然後,大家都o吾知講乜野好,你有你的 Nikon ,我有我的 Contax ,但.... 萬成依家食緊晚飯 ..... 有錢都買不到 ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

..... 跟住我?有我?的無奈.....佢?有佢?的晚飯.....然後已經唔知講也?好....
hahahahahha 8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

似乎我哋係同一個年代喎...... hahahahhaha :wink:

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 22 12月 04 01:02:06 

個陣時,我在大埔返工,一放工趕車出旺角,都是為了快過佢地食飯之前到步。

試過兩次,趕o吾切,睇住佢地食飯,真係激到火滾 ..... :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 22 12月 04 08:58:05 
幹事
幹事

章魚 寫:
yualbert 寫:
章魚 寫:
yualbert 寫:
yeah.... I still remember that..... :x

可曾某一晚,我地係旺角街頭撞倒,然後,大家都o吾知講乜野好,你有你的 Nikon ,我有我的 Contax ,但.... 萬成依家食緊晚飯 ..... 有錢都買不到 ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

..... 跟住我?有我?的無奈.....佢?有佢?的晚飯.....然後已經唔知講也?好....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

絕!

其實以前我未撞過佢地食晚飯,但係撞過佢地食午飯就不知幾多次啦。

果時就覺得有冇攪錯,而家諗返轉頭,又覺得此情只可成追憶喎...

我有個舊同學間公司,午飯時間包飯之餘仲有時間俾同事開枱打返幾圈呀~

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 22 12月 04 08:59:01 
幹事
幹事

章魚 寫:
個陣時,我在大埔返工,一放工趕車出旺角,都是為了快過佢地食飯之前到步。

試過兩次,趕o吾切,睇住佢地食飯,真係激到火滾 ..... :lol: :lol: :lol: :lol:

你入去同佢講,多個人多雙筷丫唔該~

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 22 12月 04 11:24:03 

lofan 寫:
章魚 寫:
yualbert 寫:
章魚 寫:
yualbert 寫:

絕!

其實以前我未撞過佢地食晚飯,但係撞過佢地食午飯就不知幾多次啦。

果時就覺得有冇攪錯,而家諗返轉頭,又覺得此情只可成追憶喎...

我有個舊同學間公司,午飯時間包飯之餘仲有時間俾同事開枱打返幾圈呀~

My friend's big company also like that for many years.... The company's thinking is if the workers stay in the office to have lunch, the workers can go back to work on time..... and it can also increase the sense of belonging, too..... 8)

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 22 12月 04 17:13:29 
資深討論區會員

現在不少的上環海味店都仲有什飯時段。

Wish List:
Distagon 1,4/35 ; Rollei SL66 S-Planar 120/5.6; 150/4 HFT

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 23 12月 04 13:55:57 

Sili 寫:
現在不少的上環海味店都仲有什飯時段。

係呀~~我有個親戚係上環間舖都仲有呢個傳統, 其實以公司或員工角度睇係真係幾warm架~~以前我做野間公司午飯就係咁, 除公事以外, 甚麼都可以傾, 好似一家人咁...... :roll:

不過當你試過做野做到o晒T, 一放工就又荃灣飛地鐵去到旺角, 去到門口, 你個肚打晒鼓的同時, 佢地仲要放將大枱係中間, 大魚大肉, 見到康哥走入去添飯添湯........你就體會章魚的心情了 :oops: :oops: :oops:

圖檔
Billy Ting
http://billyting.fotop.net/

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 37 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :