CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週二 19 3月 24 12:48:31

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 343 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 23  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 錶你有無?
文章發表於 : 週三 07 9月 05 09:09:18 
事務局長
事務局長

開多條新thread講下錶先.....

各之位大大, 有冇人知seiko 隻spring drive SNR005J 幾時到香港呀??

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 09:58:51 
資深討論區會員

Vincent DX 興趣好多方面喎! :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 10:29:15 
資深討論區會員

行...可能唔會嚟

水...去老尖假日酒店個頭有得賣...

點解唔買GRAND SEIKO 算.....一步到位. :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 10:56:45 
幹事
幹事

我的認知只係知道有句野叫「窮到(火農)戴精工」咋喎  :lol:

有冇人知 AP 係唔係真係好野,我老豆成日話好,我聽都未聽過第二個人提

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 11:00:44 
資深討論區會員

GRAND SEIKO 貴過"勞" , 但我自己本人唔鈡意, 覺得OVER PRICE! 雖然佢做工用料真係靚過"勞", 但始終買錶好似女人咁, 係要講 FEEL.

AP 好....PP 仲好呀! :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 11:03:13 
幹事
幹事

joe 寫:
GRAND SEIKO 貴過"勞" , 但我自己本人唔鈡意, 覺得OVER PRICE! 雖然佢做工用料真係靚過"勞", 但始終買錶好似女人咁, 係要講 FEEL.

AP 好....PP 仲好呀! :twisted:

PP 係唔係即係乜鬼柏得菲臘咁上下?

(咁講落去,我開始懷疑,萬一我屋企有人去左.... 第二度.... 我根本都唔使搵工...)

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 11:31:26 
事務局長
事務局長

Andy 寫:
Vincent DX 興趣好多方面喎! :twisted:

興趣 sometime don't need $ ga....just need to "know" but necessary to "own"... :oops:

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 11:50:27 
資深討論區會員

引言回覆:

YEAH!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 12:19:30 
事務局長
事務局長

lofan 寫:

(咁講落去,我開始懷疑,萬一我屋企有人去左.... 第二度.... 我根本都唔使搵工...)

Yes, PP is Patek Philippe 柏得菲臘. Making the finest watch all over the world. The "world record" of the most wrist watch is hold by pp!!!

Personally, I like Vacheron Constantin more but both of the above is the finest watch in the world. In compare with this 2 brand, Rolex is just like Casio level.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 12:35:25 
資深討論區會員

引言回覆:
Rolex is just like Casio level.....

唔使用PP 或VC 比, ROLEX 係SWISS 都係CASIO LEVEL.... 8)

大把.....真係數都有排數...包括GERMANY WATCH......都比怇好同有心做錶過佢.....ROLEX 真係不值一晒!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 12:58:08 
事務局長
事務局長

lofan 寫:
我的認知只係知道有句野叫「窮到(火農)戴精工」咋喎  :lol:

有冇人知 AP 係唔係真係好野,我老豆成日話好,我聽都未聽過第二個人提

Don't say this...as Joe mentioned, Grand Seiko is very expensive....but not the most expensive Seiko that they every made. The most expensive Seiko line is call "Credor".....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 13:01:00 
事務局長
事務局長

joe 寫:
引言回覆:
Rolex is just like Casio level.....

唔使用PP 或VC 比, ROLEX 係SWISS 都係CASIO LEVEL.... 8)

大把.....真係數都有排數...包括GERMANY WATCH......都比怇好同有心做錶過佢.....ROLEX 真係不值一晒!

I love glashuttle!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 16:05:42 
討論區會員

再係咁開戰線,中三T都埋唔到單 :oops: :oops: :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 16:12:59 
幹事
幹事

TL 寫:
再係咁開戰線,中三T都埋唔到單 :oops: :oops: :oops:

:twisted:

[二人同行 送你上路]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 07 9月 05 16:35:01 
幹事
幹事

TL 寫:

你掂既~ :twisted:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 343 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 23  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :