CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週日 28 4月 24 07:58:49

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週五 03 8月 07 23:33:22 
資深討論區會員

如題.
thx

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 04 8月 07 00:19:21 
幹事
幹事

dikko 寫:
如題.
thx

:twisted:

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 04 8月 07 00:47:01 
資深討論區會員

Terry Sham 寫:
dikko 寫:
如題.
thx

thx.咁Nikon 真係寸.............,
2手2千多D有可考慮......

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 04 8月 07 04:13:04 
CONTAX CLUB 會員

dikko 寫:
dikko 寫:
如題.
thx

本來我想玩zf,但Nikon 真係寸............., :evil:
所以買k10d玩.
就快有zk :twisted:
咁就有得用k10d玩菜鏡. :twisted: :twisted: (不過會荷包乾硬化)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 04 8月 07 07:24:45 
幹事
幹事

dikko 寫:
dikko 寫:
如題.
thx

寸步難行。 :lol:

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 04 8月 07 16:46:31 
討論區管理員

shanpark 寫:
dikko 寫:
dikko 寫:
如題.
thx

本來我想玩zf,但Nikon 真係寸............., :evil:
所以買k10d玩.
就快有zk :twisted:
咁就有得用k10d玩菜鏡. :twisted: :twisted: (不過會荷包乾硬化)

Do what others do, mod it to accept C/Y lens also

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 06 10月 07 07:40:51 

pentax all body

有測光, 有合焦提示

K10D/K100D/K100D super

with Shake Reduction too!!!!

仲可以set埋焦距作sr

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 06 10月 07 14:00:35 
討論區會員

Anything that could stick into a Pentax Mount will work no problem, even a Holga Lens could work with the metering :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 19 11月 07 03:00:34 

unocheng 寫:

有測光, 有合焦提示

我依加用緊K100D super+ZK 50mm. :twisted:
影植物真係好毒.
計落條數玩zk平過zf.
K100D super body唔洗4千.
D200/300要幾錢呢?! :twisted: :twisted:
比得起呢個價我買蛇5仲好啦.(我覺得C,N記DSLR 0既相太數碼化,講得唔好聽叫"好膠")
依加用K100D super +ZK 50mm行山好輕便.
影植物0既相毒過用笨鏡好多.

我想知zk 50/100mraco幾時出呢?
想買支zk marco+25mm行山用.
遲d買埋E3就想入多支zf 50mm mraco.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 20 11月 07 00:55:50 
資深討論區會員

shanpark 寫:
unocheng 寫:

有測光, 有合焦提示

我依加用緊K100D super+ZK 50mm. :twisted:
影植物真係好毒.
計落條數玩zk平過zf.
K100D super body唔洗4千.
D200/300要幾錢呢?! :twisted: :twisted:
比得起呢個價我買蛇5仲好啦.(我覺得C,N記DSLR 0既相太數碼化,講得唔好聽叫"好膠")
依加用K100D super +ZK 50mm行山好輕便.
影植物0既相毒過用笨鏡好多.

我想知zk 50/100mraco幾時出呢?
想買支zk marco+25mm行山用.
遲d買埋E3就想入多支zf 50mm mraco.

支50.4唔算毒,25 2.8至係我的最愛

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 52 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章