CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週五 29 3月 24 06:30:34

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 23 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週四 27 3月 08 11:54:21 
資深討論區會員

yualbert 寫:
joe 寫:
我仲有一個真人真事, 講都冇人信都抺鏡事.....!
話說我有支Cxxxn 嘅zoom ”L”鏡(出廠至今剛好10年,買咗9年)發”毛”鏡攞去抺, 點知佢話支鏡剛停產, 冇PARTS家啦,最好笑嘅係佢話連全世界一粒鑼絲都冇為理由唔收我支鏡抺喎... :evil:  但我之前有支仲舊嘅又係已停產但一樣可以抺鏡!
抺鏡姐,又唔係要整!
最后我COMPLIANT,佢地先至好難為佢地咁收我支鏡抺,仲要收成千二!
哈! :x  

正吹水唔抹嘴,唔complain都唔醒爬.... :evil:

抺鏡呢D咁小的事找好的師傅最多幾百元..........洗唔洗番行呀?
佳能的姐姐仔知識同常識都好有限,但因為Marketing,得個Look最重要,人工又平。
但佳能的Service本人的經驗都係好好的
e.g.
舊的DCAM因為Design的問題會Upgrade全新Model比你。
Repair完可以免費Express比你指定的地點。

數碼gadgets 都係非常短命,同車一樣,其實唔多洗買新的......
行定水,有時真係好看"手神",天祥的水有時比行更好! :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 27 3月 08 12:25:57 
幹事
幹事

G2 Lover 寫:
佳能的姐姐仔知識同常識都好有限,但因為Marketing,得個Look最重要,人工又平。

其實有任何疑問/爭拗,最好都係信來信往,口講佢可以點吹都仲得,written reply 一來答案會準好多,二來如果佢答錯(我試過 PCCW Wifi 答錯我收費方式),我拿埋個 reply 去佢 CS 話佢當時咁答,佢都惟有跟佢 written reply 果個計法俾我

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 27 3月 08 17:31:33 
資深討論區會員

引言回覆:
Terry Sham 寫到:
Are all KM products sent to Kwun Tong Serive Centre for repairing?

唔係 SONY 名下的 "?史遺留落黎的問題" 都仲有得收?我以為 SONY 宜不得前朝產物死得愈快愈好添

我個時係去近牛頭角地鐡站叫好似叫也乜嘢1號嘅地方.......
當時個師傅同我講話相機類別連存倉啲parts同維修己經全部轉晒俾人....!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 4月 08 17:08:09 
資深討論區會員

經過一個多月嘅等待, 中間問過情況但無回覆, 今日" 石利X" 終於有回覆啦!
FEEDBACK........... 就係.............支鏡原來係可以整嘅, 仲"鬼咁好SERVICES" 報咗個價俾我要成1700蚊!

如果時光可以倒流, 早知佢咁嘅SERVICE.....我真係必定....唔使諗....亦無必要.....要佢代理嘅PRODUCT.

仲有跟單個位人兄嘅愛理不理....踢一踢郁一郁....成條隔夜油炸鬼咁嘅服務態度以經令頂唔順......! :x

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 4月 08 17:45:53 
幹事
幹事

過左保養期喇咩?

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 30 4月 08 22:50:05 
資深討論區會員

引言回覆:
過左保養期喇咩?

原廠二年, 我05年12月買.....剛過咗3個月..... :cry:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: ZM 維修一問
文章發表於 : 週日 02 4月 17 21:03:37 
討論區新手

joe 寫:
有冇BROTHER 攞支鏡去代理維修過?
我支ZM25 成支鏡越用越鬆, 支鏡由對焦環前后起計鬆到想分開咁....... :cry:
問代理話淨係COURIER 運過去日本CHECK要收成千幾蚊.... :shock: 其它另計
請問有冇BROTHER 之前維修過, 有冇平啲方法?

THANK!

請問仲有冇人知除左去BROTHER之外, 仲可以去邊整?

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: ZM 維修一問
文章發表於 : 週二 25 4月 17 14:00:59 
討論區新手

alicechan11 寫:
joe 寫:
有冇BROTHER 攞支鏡去代理維修過?
我支ZM25 成支鏡越用越鬆, 支鏡由對焦環前后起計鬆到想腰背痛分開咁....... :cry:
問代理話淨係COURIER 運過去日本CHECK要收成千幾蚊.... :shock: 其它另計
請問有冇BROTHER 之前維修過, 有冇平啲方法?

THANK!

請問仲有冇人知除左去BROTHER之外, 仲可以去邊整?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 23 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :