CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週四 28 3月 24 18:10:39

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 51 篇文章 ]  前往頁數 1234  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 新ZF?
文章發表於 : 週三 14 5月 08 21:36:54 
討論區新手

聽說會有"幾支"新ZF,價錢會由4K-12K
唔知大家點睇? D21,P135,T45?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 14 5月 08 21:43:31 
理事
理事

Wow! 師兄又有新內幕消息!

www.flickr.com/dicksonlau

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 14 5月 08 21:46:26 
幹事
幹事

Wow. 期盼!
有沒有更詳盡的資料?

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 14 5月 08 21:59:34 
討論區新手

其實我只是收到風...

http://www.dchome.net/viewthread.php?ti ... 3D7&page=1

D21,P135....好期待~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 15 5月 08 00:05:28 
資深討論區會員

D21出埋ZK版就仲正!(雖然冇FF機)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 15 5月 08 00:19:47 
CONTAX CLUB 會員

stunyap 寫:
其實我只是收到風...

http://www.dchome.net/viewthread.php?ti ... 3D7&page=1

D21,P135....好期待~

岩岩睇完三大版,咁岩食緊即食麵,爭d噴到一mon都係...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 15 5月 08 01:19:42 
討論區會員

咁咪又要等下, 再揀過買邊支 ... :?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 15 5月 08 08:39:22 
幹事
幹事

又冇 CPU 又冇自動對焦,今時今日真係搵鬼買  :x

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 15 5月 08 10:16:21 

復刻Contarex. I guess:

1. D18/4
2. S85/2
3. S135/2.8

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 15 5月 08 18:36:51 
討論區管理員

18 sounds good and resonable , good for using on DSLR also ... but hey rumor is rumor ... 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 16 5月 08 01:54:12 
資深討論區會員

唉!咁落去呢到係咪要改名Nikon-Zeiss Club.......
隨了德鏡外,仲有咩同C/Y有太大分別,一個不斷進步,一個只係......唉!
其實我在等一部好似 Contax咁上下Size的Full Frame DSLR
點解係都要咁Q大部Full Frame DSLR.......

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 16 5月 08 01:54:42 
資深討論區會員

G2 Lover 寫:
唉!咁落去呢到係咪要改名Nikon-Zeiss Club.......
隨了德鏡外,仲有咩同C/Y有太大分別,一個不斷進步,一個只係......唉!
其實我在等一部好似 Contax咁上下Size的Full Frame DSLR
點解係都要咁Q大部Full Frame DSLR.......

I mean Contax Aria, 167MT size.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 16 5月 08 09:07:02 
幹事
幹事

G2 Lover 寫:

到有 lee 部陣時,我賣我部 D3俾你,我自己要部細o既得嫁啦  :twisted: :twisted: :twisted:

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 16 5月 08 14:39:52 
資深討論區會員

lofan 寫:
G2 Lover 寫:

到有 lee 部陣時,我賣我部 D3俾你,我自己要部細o既得嫁啦  :twisted: :twisted: :twisted:

到時看來D5都出左了!
D3超正!但咁Q大部,租車放在車尾都OK
但係去短Trip或行山真係死得。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 16 5月 08 23:21:17 

我的消息............

其中兩支是...............................18mm, 180mm

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 51 篇文章 ]  前往頁數 1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :