CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週四 28 3月 24 18:46:26

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 21 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週三 27 8月 08 13:28:56 
幹事
幹事

dikko 寫:
講燈ttl最準還是Nikon :?

Yes, 如果唔玩複雜野, Metz同Panasonic的A Mode都已經好準. :wink:

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 27 8月 08 16:00:45 
資深討論區會員

Terry Sham 寫:
dikko 寫:
講燈ttl最準還是Nikon :?

Yes, 如果唔玩複雜野, Metz同Panasonic的A Mode都已經好準. :wink:

Metz的A mode我很佩服,
準確度很高,
之前幫朋友影酒樓晚飯,
1張都無over... :shock:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 27 8月 08 22:23:23 
幹事
幹事

dikko 寫:
準確度很高,
之前幫朋友影酒樓晚飯,

但如果前面有人 block 就好多時會搞到件主體 under,因為齋靠 A Mode 佢都唔知邊件先係主角,唔似nikon / Metz for Nikon 行 TTL / i-TTL 陣時咁醒

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 27 8月 08 23:04:10 
資深討論區會員

lofan 寫:
dikko 寫:
準確度很高,
之前幫朋友影酒樓晚飯,

但如果前面有人 block 就好多時會搞到件主體 under,因為齋靠 A Mode 佢都唔知邊件先係主角,唔似nikon / Metz for Nikon 行 TTL / i-TTL 陣時咁醒

哦,咁我影全部都係企定定...... :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 27 8月 08 23:32:50 
幹事
幹事

dikko 寫:
lofan 寫:
dikko 寫:
準確度很高,
之前幫朋友影酒樓晚飯,

唔便擔心,除左上述情況,又者對住鏡面/白色面,其實佢個 a mode 經已好好 8)

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 28 8月 08 05:55:07 
資深討論區會員

lofan 寫:
dikko 寫:
lofan 寫:
dikko 寫:
準確度很高,
之前幫朋友影酒樓晚飯,

唔便擔心,除左上述情況,又者對住鏡面/白色面,其實佢個 a mode 經已好好 8)

唔擔心metz,'擔心自己咻!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 21 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 16 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :