CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週四 28 3月 24 18:08:50

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週一 22 9月 08 21:52:52 
討論區新手

我睇過planar T* & M-Planar 50mm,好想買黎for s5pro....但我末買機,是否冇測光 ka....好煩 :roll: :(

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 22 9月 08 21:56:46 
理事
理事

dman2044 寫:
我睇過planar T* & M-Planar 50mm,好想買黎for s5pro....但我末買機,是否冇測光 ka....好煩 :roll: :(

任何一支都有測光!

www.flickr.com/dicksonlau

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 22 9月 08 21:57:49 
資深討論區會員

應該有喎

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 22 9月 08 22:03:02 
討論區新手

wah 寫:
dman2044 寫:

任何一支都有測光!
我頭先出去 tst 天x & other 水貨店 個sales say to me no wor.....佢話s5pro冇,但d300 就有....this out of buget la...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 22 9月 08 22:04:21 
討論區新手

lofan0 寫:
應該有喎
lofan sir....im u fan's help me ,pls

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 22 9月 08 22:15:44 
討論區新手

dman2044 寫:
lofan0 寫:
應該有喎
lofan sir....im u fan's help me ,pls
有冇s5pro用家help me r? :?: :?:  用乜mode先可測到光?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 22 9月 08 22:16:34 
理事
理事

dman2044 寫:
wah 寫:
dman2044 寫:

任何一支都有測光!
我頭先出去 tst 天x & other 水貨店 個sales say to me no wor.....佢話s5pro冇,但d300 就有....this out of buget la...

小弟正是 S5 Pro 用家, 手頭上的 ZF 25, 28, 35, 50/1.4, 50/2, 85/1.4 及 100/2 皆有測光........

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 22 9月 08 22:27:27 
討論區新手

wah 寫:
dman2044 寫:
wah 寫:
dman2044 寫:

任何一支都有測光!

小弟正是 S5 Pro 用家, 手頭上的 ZF 25, 28, 35, 50/1.4, 50/2, 85/1.4 及 100/2 皆有測光........
wah hing....可否留你mail to me,因我想direct talk to u ,r u mind?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 22 9月 08 22:31:33 
討論區新手

小弟正是 S5 Pro 用家, 手頭上的 ZF 25, 28, 35, 50/1.4, 50/2, 85/1.4 及 100/2 皆有測光........[/quote]共你用乜mode去測光ka?thx u help

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 22 9月 08 22:31:55 
理事
理事

dman2044 寫:
wah 寫:
dman2044 寫:
wah 寫:
dman2044 寫:

任何一支都有測光!

wah hing....可否留你mail to me,因我想direct talk to u ,r u mind?

Hello dman2044 兄!

You may use the PM function :wink:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 22 9月 08 23:13:14 
討論區新手

Hello dman2044 兄!

You may use the PM function :wink:[/quote]sorry,im new guy,in where,can u tech me ma.........thx lot man!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 23 9月 08 08:04:58 
資深討論區會員

dman2044 寫:
lofan0 寫:
應該有喎

因為我見佢地大把人都用 s5pro 配 zf 用,冇理由冇喎

尤其係阿 Wah ,你問佢乜配乜佢都可以足不出戶即刻同你試

講真我就從來都唔信 sales 講野o既,識咁多都唔會做 sales 啦!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 23 9月 08 08:11:57 
資深討論區會員

其實係唔係部機 spec 講明 support AI 鏡就有測光(一般為 Pro 或 prosumer級),唔 support AI 鏡就要食自己?

講時講,如果配落 D300 D700 D3 F6,連 RGB matrix 測光都用到,連白加黑減都唔使煩

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 23 9月 08 12:03:42 
討論區新手

lofan0 寫:
其實係唔係部機 spec 講明 support AI 鏡就有測光(一般為 Pro 或 prosumer級),唔 support AI 鏡就要食自己?

講時講,如果配落 D300 D700 D3 F6,連 RGB matrix 測光都用到,連白加黑減都唔使煩
D300以上......no more money lor.... :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 23 9月 08 12:06:26 
理事
理事

dman2044 寫:
lofan0 寫:

D300以上......no more money lor.... :roll:

S5 Pro 用 D200 機身.......... D200 亦 support AI 鏡測光

當然唔係 RGB matrix

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :