CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週五 29 3月 24 09:20:26

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 見到銀色鏡身ZF
文章發表於 : 週六 14 2月 09 17:08:36 
資深討論區會員

係味特別版?
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 14 2月 09 17:52:03 
CONTAX CLUB 會員

Yes. It is especially expensive...

http://www.zeiss.de/C1256A770030BCE0/We ... enDocument

http://www.dpreview.com/news/0711/07110802zeisszfi.asp

How much?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 14 2月 09 18:39:58 
資深討論區會員

過萬 :?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 14 2月 09 18:42:57 
資深討論區會員

我見黑色彭彭聲喪加,
銀色都係一萬多D.
不如買銀色咁解

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 14 2月 09 19:06:21 

dikko 寫:
我見黑色彭彭聲喪加,
銀色都係一萬多D.
不如買銀色咁解

Agree.

But I don't think it will have a good 2nd market when you wish to let go of it, as everyone would argue it has the same glass as the regular ZF.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 14 2月 09 21:17:30 
幹事
幹事

jcmthk 寫:
dikko 寫:
我見黑色彭彭聲喪加,
銀色都係一萬多D.
不如買銀色咁解

Agree.

But I don't think it will have a good 2nd market when you wish to let go of it, as everyone would argue it has the same glass as the regular ZF.

我又唔係咁諗,通常 d 野一話少呀,for collector呀,特別版呀,簽名版呀,d 人就會發癲搶屎咁搶。

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 14 2月 09 23:00:12 

dikko 寫:
我見黑色彭彭聲喪加,
銀色都係一萬多D.
不如買銀色咁解

X2 :evil: :twisted:
價錢都係差唔多,買銀色特別D.
以前我仲有銀公主果時,次次拎出街都多人望又多人問,
有次去食飯,大公主由菲林機轉插數碼機,
隔離木台個後生仔問我係咩牌子,嘜菲林數碼機都用得咩?
佢有女朋友係度,同我傾幾句就收聲.

有次去香公,有位有米是油行男士,見到我枝大公主幾乎跪埋參拜 :lol:

如果我買銀色版,會買埋銀色K200D :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 14 2月 09 23:16:41 
幹事
幹事

今日放工之後行旺角,一路用 D700 試枝新福仔,忽然間有個伯伯同我講普通話,問我係本地人定遊客,我話本地人,佢話佢想買相機,問我知唔知邊 d 水貨舖信得過,佢話旅遊書叫問本地人,千祈唔好自己亂搵 :lol:

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 14 2月 09 23:34:58 
資深討論區會員

jcmthk 寫:
dikko 寫:
我見黑色彭彭聲喪加,
銀色都係一萬多D.
不如買銀色咁解

Agree.

如果真係重投ZF懷抱....呢次唔會再賣出去

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 14 2月 09 23:50:51 
資深討論區會員

shanpark 寫:
dikko 寫:
我見黑色彭彭聲喪加,
銀色都係一萬多D.
不如買銀色咁解

有次去香公,有位有米是油行男士,見到我枝大公主幾乎跪埋參拜 :lol:

醉翁之意不在鏡呀! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 15 2月 09 00:07:58 
資深討論區會員

King 寫:
shanpark 寫:
dikko 寫:
我見黑色彭彭聲喪加,
銀色都係一萬多D.
不如買銀色咁解

醉翁之意不在鏡呀! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

:roll: :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 15 2月 09 02:37:57 

King 寫:
shanpark 寫:
dikko 寫:
我見黑色彭彭聲喪加,
銀色都係一萬多D.
不如買銀色咁解

事實証明銀色鏡拎出街好多收視率,
買果時我只係諗枝鏡影相靚JA.
但銀色ZF/ZK香港有冇水貨? :twisted:
見菜鏡加價次數拍得住撈力屎,當我依加買ZK玩,
日後買0左D400/D700要用ZF的話,賣返出去可能仲有賺.
想當年我買ZK 50 行貨3千8,依加去到$5XXX :shock:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 15 2月 09 09:33:09 
資深討論區會員

與其整果兩粒的,不如整粒 cpu 俾我好過啦,次次插落機都要自己轉一轉,間唔中又會唔記得,都不知幾煩!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 15 2月 09 10:11:37 
幹事
幹事

lofan0 寫:
與其整果兩粒的,不如整粒 cpu 俾我好過啦,次次插落機都要自己轉一轉,間唔中又會唔記得,都不知幾煩!

轉用ZE就乜都攪掂晒啦. 8)

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 15 2月 09 12:17:40 
資深討論區會員

Terry Sham 寫:
lofan0 寫:

轉用ZE就乜都攪掂晒啦. 8)

Ze 邊有 f6?
仲要對 s6pro 完全死心添喎~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 16 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :