CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週四 02 5月 24 08:29:04

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週日 26 6月 05 01:33:34 
資深討論區會員

wind 寫:
Terry兄大佬:千祈唔好買Noctilux和Leica鏡, 根本不值. 因為Leica永遠都影唔到Zeiss鏡所影到的東西,我大部分都用過 不過Leica鏡係可以永遠保值既~Leica機身配合Zeiss T *鏡頭是我十幾年來的夢想, 現在竟可成真 :P :D :lol: :wink:

兩個品牌味道不同,各人有各人的喜好,所以很難比較 :o

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 26 6月 05 11:23:58 
幹事
幹事

wind 寫:
Terry兄大佬:千祈唔好買Noctilux和Leica鏡, 根本不值. 因為Leica永遠都影唔到Zeiss鏡所影到的東西,我大部分都用過 不過Leica鏡係可以永遠保值既~Leica機身配合Zeiss T *鏡頭是我十幾年來的夢想, 現在竟可成真 :P :D :lol: :wink:

保值 is my first pirority. But, I will buy ZM lenses also. :wink:

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 26 6月 05 11:27:45 
幹事
幹事

joe 寫:
Leica 係手錶中嘅rolex. 唔係因為佢靚, 只係因為佢保值.

同意一半, 靚唔一定保值, 但Leica同Rolex應該係又靚又保值. :wink:

Terry Shum
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 26 6月 05 14:26:24 
討論區會員

leica配ZM,嗯……絕配!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 26 6月 05 18:24:09 
討論區會員

nikon , cannon ,pentax & sigma品牌味道不同,各人有各人的喜好,所以很難比較 ..........所以唔好用contax, leica, hassebad & rolleii喇, 用蘇聯鏡頭就得架喇, 平靚正丫嘛...另外保值方面, 不如買股票, 例如中國石油, 匯豐,回報高 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 26 6月 05 19:22:32 
幹事
幹事

jason.lau 寫:
Terry Sham 寫:
marcong 寫:
Terry大大..我想請教下點解買MP 最好.... :oops: :oops: ??

一字咁淺: !

:!: :!: :!:

:shock: :shock: :shock:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 26 6月 05 20:29:53 
幹事
幹事

Erik 寫:
jason.lau 寫:
Terry Sham 寫:
marcong 寫:
Terry大大..我想請教下點解買MP 最好.... :oops: :oops: ??

一字咁淺: !

:!: :!: :!:

:shock: :shock: :shock:

喂! 同其他記念機比係唔係平先! :x

Terry Shum
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :