CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週六 27 4月 24 18:48:27

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 19 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週六 30 7月 05 11:54:51 

要幾多銀? :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 30 7月 05 11:56:18 
幹事
幹事

係喎, 都差不多時候喎, 有冇兄弟見過?

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 00:43:35 
資深討論區會員

你眼到依家都冇人出聲就知啦...
你慌有人買咗仲唔嗱嗱聲有意無意問吓嘢自動講出嚟呀.. :evil:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 00:59:00 
幹事
幹事

有得賣唔等於有人買 :wink:

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 10:46:44 
CONTAX CLUB 會員

Terry Sham 寫:
有得賣唔等於有人買 :wink:

不過呢度 D 會員,有得賣必定有人買。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 10:51:25 
資深討論區會員

引言回覆:

TOTALLY AGREE!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 11:23:22 

joe 寫:
引言回覆:

TOTALLY AGREE!

Joe 你不如等埋 Zeiss Ikon 出來,同 Hexar RF 比較後先決定買邊部啦

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 11:38:36 
資深討論區會員

都好喎!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 11:51:27 
資深討論區會員

不過以睇相,佢嘅TESTING, 同 SPEC., 以ZM SIZE, 重量,質感應同LEICA 不相百仲, 好大機會會好過添.
不過部機無自動同快拍過片再配合1/4000快門好似差咁啲嘢.
我真係好想試一次一邊快速過片,一邊對焦影相.....RF機嘅專利玩意, 就算用SLR 機你技高都無咁過引.

真係諗起都想玩.... :o

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 12:03:09 

joe 寫:
我真係好想試一次一邊快速過片,一邊對焦影相.....RF機?專利玩意, 就算用SLR 機你技高都無咁過引.

真係出神入化。你講到我都好想試下,說不定這種方法成為你個人風格。 :shock: :shock: :shock:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 12:05:30 

joe 寫:
不過以睇相,佢?TESTING, 同 SPEC., 以ZM SIZE, 重量,質感應同LEICA 不相百仲, 好大機會會好過添.
不過部機無自動同快拍過片再配合1/4000快門好似差咁??.

呢個我就不擔心,我認為 Zeiss Ikon 後著係 Zeiss Ikon Digital .. 變了 Digital 應該可以連拍,總之佢不要似 RD-1 要拉捍影下一格就得了。 :P :P :P :P :P :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 12:07:55 
資深討論區會員

章魚 寫:
joe 寫:
我真係好想試一次一邊快速過片,一邊對焦影相.....RF機?專利玩意, 就算用SLR 機你技高都無咁過引.

真係出神入化。你講到我都好想試下,說不定這種方法成為你個人風格。 :shock: :shock: :shock:

Very Cool woo ~~~~~ :shock: 8) 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 12:18:41 
資深討論區會員

以前戰地記者, 後嚟手動對焦鏡SLR 機年代啲記者都係咁玩.
我以前係老尖見過有個本地記者係紅緑燈前, 部CANON F1加MOTOR, 手動鏡, 佢影車行過, 你見佢一按快門, [炸.炸.炸....] 然後手一路跟住架車對焦.....約3-4秒影完一筒菲林...我企係佢隔嚟當時嘅反應同呢個公仔頭一樣[ :shock: ]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 12:27:23 

joe 寫:
以前戰地記者, 後?手動對焦鏡SLR 機年代?記者都係咁玩.
我以前係老尖見過有個本地記者係紅綠燈前, 部CANON F1加MOTOR, 手動鏡, 佢影車行過, 你見佢一按快門, [炸.炸.炸....] 然後手一路跟住架車對焦.....約3-4秒影完一筒菲林...我企係佢隔?當時?反應同呢個公仔頭一樣[ :shock: ]

勁 !

玩菲林,要當 D 菲林錢係阿公,不是自己,先可以盡情試野 ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 02 8月 05 12:32:11 
討論區會員

章魚 寫:
joe 寫:
以前戰地記者, 後?手動對焦鏡SLR 機年代?記者都係咁玩.
我以前係老尖見過有個本地記者係紅綠燈前, 部CANON F1加MOTOR, 手動鏡, 佢影車行過, 你見佢一按快門, [炸.炸.炸....] 然後手一路跟住架車對焦.....約3-4秒影完一筒菲林...我企係佢隔?當時?反應同呢個公仔頭一樣[ :shock: ]

勁 !

玩菲林,要當 D 菲林錢係阿公,不是自己,先可以盡情試野 ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

約3-4秒影完一筒菲林 :shock: 1秒10張:lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 19 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 62 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :