CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週六 27 4月 24 20:45:41

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 33 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週三 21 12月 05 12:03:57 
CONTAX CLUB 會員
CONTAX CLUB 會員

lofan 寫:
章魚 寫:
cheese323 寫:
但係如果係咁,用到通街都係,大家會覺得為Zeiss多人用而開心定係嫌通街都係呢? :wink:

我最鍾意見到 Zeiss 多過 Tarmon !! :twisted: :twisted: :twisted:

我最擔心,就係第二時一堆有錢買鏡的o靚仔個個拿住一碌二碌 zeiss optics,又係成堆人一齊跳endless waltz (影、review、delete),而每次目的只係要影爆張卡,就好似我地最鍾意笑的現時 canon 新進社群咁,到果個地步陣時,可能我就唔再想用 ZF ,反而拿返部 N1 清高 d 啦

俾人笑時,咪話:我係用 Nikon :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 21 12月 05 12:08:00 
資深討論區會員

章魚 寫:
lofan 寫:
章魚 寫:
但係如果係咁,用到通街都係,大家會覺得為Zeiss多人用而開心定係嫌通街都係呢? :wink:

我最鍾意見到 Zeiss 多過 Tarmon !! :twisted: :twisted: :twisted:

我最擔心,就係第二時一堆有錢買鏡的o靚仔個個拿住一碌二碌 zeiss optics,又係成堆人一齊跳endless waltz (影、review、delete),而每次目的只係要影爆張卡,就好似我地最鍾意笑的現時 canon 新進社群咁,到果個地步陣時,可能我就唔再想用 ZF ,反而拿返部 N1 清高 d 啦

俾人笑時,咪話:我係用 Nikon :lol: :lol: :lol: :lol:

咁又唔會比人笑既,有咩好笑呀,只係多左人用,感覺不安 :lol: 但無人用,仲不安,唔知幾時執

風吹雞蛋殼

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 21 12月 05 12:38:46 
資深討論區會員

章魚 寫:
lofan 寫:
章魚 寫:

咁又唔會比人笑既,有咩好笑呀,只係多左人用,感覺不安 :lol: 但無人用,仲不安,唔知幾時執

同我感覺完全一樣
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: