CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週日 28 4月 24 00:05:14

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 112 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345678  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週日 03 10月 04 23:58:04 
討論區會員

hi 各位大大請問重有冇位呢! 報名得太遲了! :( :( :(

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 10月 04 00:07:57 
幹事
幹事

我諗唔知關唔關唔使錢事,忽然間多左少少陌生的朋友想報名,
不過我真係唔想幾位只係做義工的 model 太辛苦,更加唔想有
朋友哨完鬆影完唔俾相 model,因為義工 model 都係恨影相先
肯黎俾我地輪,如果個個唔交相,即係叫人白蝕俾我地。

咁啦,原先已經入左 vincent 張 list 的人名照舊先:

等我整理一下個list:

日期:10/10
地點: 大澳

0. lofan
1. Vincent
2. Wah
3. Leo
5. Henry
6. Sili
7. 章魚
8. yualbert
9. Erik
10. qoo_qoo (Lofan 按:Erik confirm 佢已前 join 過我地)

事日晚飯:
1. Lo Fan
2. 章魚
3. Vincent
4. Leo
5. Henry
6. Erik
7. Sili
8. qoo_qoo

---

上述名單以外的非 contax club 會員,就請麻煩找個認識你的會員推薦你,
起碼我們之中有人知道你是誰會比較好,對不起麻煩你了。

另外因為我星期五六會入學校訓練營,所以最遲星期四會出 detail,
如果不知道我手電的請 PM 我查詢,而因為我不能擔保我入 camp 的
地方可以使用手電,故星期五六期間如有任何問題則請各幹事代為話事了

http://www.lofan.net

最後由 lofan 於 週一 04 10月 04 00:26:08 編輯,總共編輯了 2 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 10月 04 00:17:20 
幹事
幹事

請問有冇會員認識 Raymand Yeung, Kingsley Kwan 及 Sleeper?
有請話我知,謝謝!

另外外免其他朋友誤會 Contax Club 會揀人,我想澄清今次活動名義上
不是會搞的,只是我自己搞給會的,而亦因為 model 是我的學生,不是
付錢請回來的,所以我自己多加了點奇怪的限制。

如果是 Contax Club 的活動不會有這些奇怪事的,所以就算閣下今次不合
資格報不了名,下次會方再有活動時還請支持!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 10月 04 00:33:14 
討論區會員

我都想來,可惜老餅都有活動。 :( :(

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 10月 04 02:54:45 
討論區會員

Hi Lofan,

Kingsley Kwan is a good friend of mine...if place is OK, pls do consider. And, actually Tai O is also a good place for landscape shooting.

thanks for yr coordination btw... ^_^

@_@

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 10月 04 09:12:12 
討論區會員

I do think 10 photographers vs 2 models is more than enough, if the ratio becomes larger then there will be strong competition for taking photo of the models

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 10月 04 09:19:05 
幹事
幹事

早幾日亞 Miu (第二個model) 話會帶多個同學黎,
即係數字上我地會有三個 model,當然第三個 model 有冇人影就
唔係咁清楚啦.... :?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 10月 04 22:41:41 
資深討論區會員

晚飯update︰

sili食經報告,由放小弟幫襯開果間改左電話,暫未能book到馳名的「奶黃飽」,小弟將繼續努力,務求可以讓各位品嘗大澳的美食.....

新聞報導完畢....

Wish List:
Distagon 1,4/35 ; Rollei SL66 S-Planar 120/5.6; 150/4 HFT

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 10月 04 22:43:36 
資深討論區會員

lofan 寫:
早幾日亞 Miu (第二個model) 話會帶多個同學黎,
即係數字上我地會有三個 model,當然第三個 model 有冇人影就
唔係咁清楚啦.... :?

大家都先預二個先....同埋最重要的是....我原book的晚飯酒家最大是係得十二人

Wish List:
Distagon 1,4/35 ; Rollei SL66 S-Planar 120/5.6; 150/4 HFT

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 10月 04 23:43:06 
CONTAX CLUB 會員

Sili ,當天有乜東西試 ??? 8) 8) 8) 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 10月 04 23:48:22 
討論區會員

其實今次參與活動和不要比錢是沒關係的, 希望大家不要誤會, 大家出來影相最緊好玩, 今次真是太遲報名...sorry!
我和大家在上環嘛囉遇見過一次, 唔知lofan兄有沒有印象!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 04 10月 04 23:49:15 
資深討論區會員

章魚 寫:

初步的有奶黃飽、蝦膏西芹炒鮮魷、仲有.......... :P :P :P

Wish List:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 05 10月 04 00:02:24 

Sili 寫:
章魚 寫:

初步的有奶黃飽、蝦膏西芹炒鮮魷、仲有.......... :P :P :P

上整彈藥先得,搞到我又想 Full gear .. :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 05 10月 04 00:12:10 
資深討論區會員

仲有墨魚餅 :lol: :lol: :lol:

如果大家早入,可以經舊的鹽田,行鳳凰徑入南涌村,試下村內出名的腐皮卷、芋頭魚做午餐,加埋腰果奶露就 :P :P :P

Wish List:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 05 10月 04 00:23:37 

Sili 寫:
仲有墨魚餅 :lol: :lol: :lol:

如果大家早入,可以經舊的鹽田,行鳳凰徑入南涌村,試下村內出名的腐皮卷、芋頭魚做午餐,加埋腰果奶露就 :P :P :P

不過我想不宜太多目標,到時交不到相,Lofan 就會把我地列入黑名單。 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 112 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345678  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 66 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :