CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週日 05 5月 24 02:59:48

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 84 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週四 09 12月 04 22:20:50 
資深討論區會員

12當日要去做紅灣assignment... sorry :cry:

Wish List:
Distagon 1,4/35 ; Rollei SL66 S-Planar 120/5.6; 150/4 HFT

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 00:08:17 
CONTAX CLUB 會員

幾點集合呢 ?? :roll: :roll: :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 04:30:26 
討論區管理員

In view of said volume and for the need of many who need to goto the afternoon club meet ( http://forum.contax-club.org/viewtopic.php?t=1901 )

I have tentatively set schedule as this

08:15 AM - 大埔太和站 ( allow 45 minute to gather and stock on supply )
09:00 AM - 太和總站 - 74A Bus
13:15 PM - Back track to starting point and use BUS to either forward to KLN or back to Train station. Those who want to goto the Club meet have enough time to do so ....

Expecting to arrived at trail start around 09:45 , that leaves those who need to leave early to have short trip and allow time for photo shoots.
Others can have time to spend total of 3 to 4 Hour over there.

For safety and proper trail etique, please remember to

- No Fire at the park
- Bring your own food / water
- Have proper clothing ( The onservatory advise expecting 和 緩 (3 級) - (4 級) yp to max. 20-30 公里/小時 wind and Temp ranging 18 to 21 with as low as 55% Humidity.
- Proper trail hiking need - misc

Advice to have

- Tripod
- Monocular / Binocular for bord watching
- Long lens
- Macro Lens ( Tele or short Tele type )

This activity is club meet so evryone can join according to the said rule

see http://forum.contax-club.org/viewtopic.php?t=129

Confirmed list as fellow

1. Franka ( FR )
2. Erik (希望...有女... 咁就會真係 Very Happy...)
3. Lo Fan (睇出發同完場時間,因為果晚要去飲) 仲有使唔使安排女? <- 當然越多越好
4. Wah
5. Clifford
6. 章魚 (11:00am 前自動消失 )
7. Terry Sham
8. Henry (咦, postpone去十二號呀, 我報名)
9. Leo 我仲未 firm 到, 果日要同人影相, 朝早應該黎到呱.

All who join, PLS PM me with your cellular phone for contact purpose & I will PM you all on Saturday evening pending / confirming any late changes.

If anyone should want to voice need to change of schedule , pls do soi ASAP or PM me

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 09:06:43 
幹事
幹事

Dear Franka,

I have left my mobile no. to you. Please check.

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 13:53:46 
資深討論區會員

我都報名!

但我點樣點大家相呢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 14:00:11 

King 寫:
我都報名!

但我點樣點大家相呢?

我地一定認得你個獨眼龍西宮 :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 14:04:57 
幹事
幹事

King 寫:
我都報名!

但我點樣點大家相呢?

香港境內,再沒有更大的食菜頭的社群,
所以你唔使認人,認得成堆人企埋面有菜色的就係我地啦~

其實又唔使咁慘o既,你認住我個影,果日我擺返同一個 post 等你咪得 lor

圖檔

又或者 Lee 個都得,我就係相入面最左手邊果個女仔啦~
圖檔

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 14:13:55 
資深討論區會員

咦!會長,你個頭咁大的?
莫非你響花旗國羅茲威爾返來的? :idea:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 14:16:09 
資深討論區會員

我又報名先!

1. Franka ( FR )
2. Erik (希望...有女... 咁就會真係 Very Happy...)
3. Lo Fan (睇出發同完場時間,因為果晚要去飲) 仲有使唔使安排女? <- 當然越多越好
4. Wah
5. Clifford
6. 章魚 (11:00am 前自動消失 )
7. Terry Sham
8. Henry (咦, postpone去十二號呀, 我報名)
9. Leo 我仲未 firm 到, 果日要同人影相, 朝早應該黎到呱.
10.king(我部獨眼龍得支50mm, wah兄可唔可以借d大炮比我玩下呢?)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 14:29:57 
幹事
幹事

King 寫:

大件事大件事,唔好亂講,我唔係會長,
我地會長大人身在溫柔郷,不問朝政好耐,
但係每個月應該都有七日左右係比較得閒的。

我只係排名第三的口水會員 :oops: (咦?第二定第三呀?)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 14:41:22 
資深討論區會員

係喎!阿蛇唔係要升堂架咩?
典解你咁得閒出黎吹水架?

:twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 14:45:08 

lofan 寫:
King 寫:

我地會長大人身在溫柔鄉,不問朝政好耐,

我只係排名第三的口水會員 :oops: (咦?第二定第三呀?)

反啦 .. 反啦 ... Lofan 你舉起 " 人人有菜食 " "人人去日本 " 我會投你一票。 :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 16:27:13 
幹事
幹事

lofan 寫:
我地會長大人身在溫柔郷,不問朝政好耐,

恭喜阿一章魚 :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 17:01:59 
幹事
幹事

King 寫:
係喎!阿蛇唔係要升堂架咩?
典解你咁得閒出黎吹水架?

:twisted: :twisted:

我今日頂天立地,唔知邊個編時間表,
第一堂返九至十一,第二堂返晚上七至十,
所以其實我中間果段時間改哂卷出哂卷之後就一直坐化到宜家啦

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10 12月 04 17:05:41 
幹事
幹事

章魚 寫:
lofan 寫:
King 寫:

我地會長大人身在溫柔鄉,不問朝政好耐,

反啦 .. 反啦 ... Lofan 你舉起 " 人人有菜食 " "人人去日本 " 我會投你一票。 :lol: :lol: :lol: :lol:

唔好講笑,我最憎承擔任何責任(唔怪之得一年零兩個月之前... 哎...)
老細個老細問過我想唔想理行政野,我都話唔制~
都係做快快樂樂的小會員好~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 84 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :