CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週日 28 4月 24 14:57:31

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 110 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345678  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 2月 05 13:51:48 
資深討論區會員

好喇, 言歸正傳.

會長大人, 係唔係今日有新表同開始收錢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 2月 05 14:01:22 
顧問 (榮譽)
顧問 (榮譽)

DO 同年鑑係直接寄去會長屋企

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 2月 05 14:05:54 
資深討論區會員

manyung 寫:
DO 同年鑑係直接寄去會長屋企

咁, 會長又真係幾慘~~~ :roll:

有幾多會員係中環返工, 我唔介要幫手分派一部份喎~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 2月 05 14:25:37 
事務局長
事務局長

But I think there is a technical problem if we put the DO & Album at Manshing etc...becasue we need to issue each member a "coupon" such that those shop understand you haven't get the album/DO or not. Of course, there will be another management problem and still additional cost incured to both of our committee & related camera shop. :?

Anyway, I think this is good for you guys to provide more ideal such that we can improve our efficient.... :wink:

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 2月 05 14:40:44 
資深討論區會員

算啦. 完全明白大家係難處. 郵寄我係無所謂, 我星期六唔洗返工, 一定去到郵局取. 只不過係擔心一 d 星期一至六都要返工既會員

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 2月 05 14:48:53 
CONTAX CLUB 委員會

假設萬x願意幫手:-
(其實很多元老級會員都知道在本會成立之時, 萬x幫過幾多......)

(1) 私隱 - 作為會長, 我們無權將會員姓名交給分銷商.
(2) 權責 - 一旦錯派, 派少, 損毀. 誰來負責.
(3) 物流 - 一年4本DO, 4大箱. 60本年鑑, 再6大箱. 十箱

香港互聯網康泰時攝影會

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 2月 05 14:54:20 

samwong 寫:
「係咁咋?」

好問題, 我都想有人可以答

香港互聯網康泰時攝影會

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 2月 05 14:56:51 
資深討論區會員

會長大人, 小弟完全明白呢個苦況.

我今年第一次 Join, 無 expect 到

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 04 2月 05 15:26:11 
事務局長
事務局長

[quote="samwong"]會長大人, 小弟完全明白呢個苦況.

我今年第一次 Join, 無 expect 到

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 07 2月 05 21:06:42 

由於新申請表作出不少更新, 現希望各位新舊會員均重新填寫更新的入會申請表格, 以便本會保持會員記錄內資料.

新申請表 : http://www.contax-club.org/forum_files/05-2005.doc

香港互聯網康泰時攝影會

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 08 2月 05 00:19:31 
幹事
幹事

samwong 大可拿幾本 DO 同 年鑑俾你 d 朋友過過目,
起碼我自己,從來都覺得會費用來買果 5 本書係好值得的。

條理費方面,舊年超值,今年唔值,真係要認真檢討下點解今年會唔值,
唔開心...

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 08 2月 05 09:59:17 
CONTAX CLUB 會員

lofan 寫:
samwong 大可拿幾本 DO 同 年鑑俾你 d 朋友過過目,

條理費方面,舊年超值,今年唔值,真係要認真檢討下點解今年會唔值,
^^^^^^ ????
唔開心...

其實我擔心一樣野, 就係捲筒放唔入郵箱, 又要走返郵局拎. 而我果邊果間郵局又好慢, 起碼排成半個幾鐘先到...
另外, 如果選擇強迫郵寄會刊的話, 以後飯局聯誼活動理應相對減少, 出席人數也會少, 又少左同大家吹水耍樂的機會了..

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 08 2月 05 10:51:03 

kiz_leo 寫:
lofan 寫:

^^^^^^ ????
唔開心...

其實我擔心一樣野, 就係捲筒放唔入郵箱, 又要走返郵局拎. 而我果邊果間郵局又好慢, 起碼排成半個幾鐘先到...
另外, 如果選擇強迫郵寄會刊的話, 以後飯局聯誼活動理應相對減少, 出席人數也會少, 又少左同大家吹水耍樂的機會了..

用挂號信. :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 08 2月 05 12:16:51 
事務局長
事務局長

kiz_leo 寫:
lofan 寫:

^^^^^^ ????
唔開心...

家下飯局同郵寄2樣都有, nelson張application instruction都寫左... :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 08 2月 05 12:18:53 
事務局長
事務局長

lofan 寫:

唔開心...

你今日好唔小心咁跌低部機...咁d條理費又變返超值..... :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 110 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345678  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 65 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :