CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週五 29 3月 24 09:32:54

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 59 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 01:47:18 
幹事
幹事

今日好開心~不過之後一個月返工都要帶飯...... :cry:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 01:55:17 
幹事
幹事

我黎緊今個星期內仲會收到紅色炸彈!  :shock:

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 02:07:50 
CONTAX CLUB 會員

希望真係「千金散盡還x來」啦! 不過今天真開心,天氣不泠不熱,晚飯正,甜品仲正,影吓相、吹吓水、休息吓....時間過得太快啦! 8)

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 02:18:37 

..... 菜單有什麼 ... 好吸引下 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 08:36:48 
事務局長
事務局長

yualbert 寫:
希望真係「千金散盡還x來」啦! 不過今天真開心,天氣不泠不熱,晚飯正,甜品仲正,影吓相、吹吓水、休息吓....時間過得太快啦! 8)

Yeah..agree~!

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 09:54:38 

章魚 寫:
..... 菜單有什麼 ... 好吸引下 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

這個就真要問 Erik 啦,他確是一個博學講究的食家,勁! 8)

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 11:32:50 
事務局長
事務局長

yualbert 寫:
章魚 寫:

這個就真要問 Erik 啦,他確是一個博學講究的食家,勁! 8)

agree again!

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 13:19:09 
幹事
幹事

章魚 寫:

個湯叫見財化水,不過因為化左水,所以我地冇叫到;
個頭盤叫法式荷包乾配我乾醬,不過因為荷包乾,所以都冇叫;
主菜繼有牛柳啦,羊扒啦,同埋唔鬼記得左,好好食
甜品都好正,不過因為份份甜品都有好多個款,所以不能盡錄。

最後附加一個月飯盒及杯面

丫,不過為免 Erik 誤會我投訴,所以都要讚返聲,好食,真係好好食!
薯蓉(?)真係正到我想舔埋隻碟佢~

不過除左 high 野,下次我都係想食返 d 澳門地道野!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 14:46:27 
資深討論區會員

我都感受到昨天的「獵影美食澳門遊! :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 19:32:51 
幹事
幹事

本來只是打算試一次簡單的set lunch
由於我沒有預先訂位
去到卻又已經滿座 :(

最後為難大家竟然肯陪我吃了一個貴夾唔飽的晚餐......謹此致歉 :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 20:37:47 
幹事
幹事

Erik 寫:
由於我沒有預先訂位

最後為難大家竟然肯陪我吃了一個貴夾唔飽的晚餐......謹此致歉 :oops:

咁你又唔使咁誇張。
好老實講,我會用「苦樂參半」黎形容尋日果餐,即係始終都有一半係樂,
如果唔使我一月要洗大筆錢,會有七成三二係樂 :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 21:34:09 

lofan 寫:
Erik 寫:
由於我沒有預先訂位

咁你又唔使咁誇張。
好老實講,我會用「苦樂參半」黎形容尋日果餐,即係始終都有一半係樂,
如果唔使我一月要洗大筆錢,會有七成三二係樂 :D

lofan, 咁的價錢就食到米之蓮三星餐廳的晚餐,除左用好抵食黎形容,冇其他野可以講架喇! :D

erik, 可唔可以再講多D,下次如果我去,會一早訂定位,食set lunch!!! :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 22:50:10 
資深討論區會員

章魚 寫:

有幾吸引? 自己睇.....住先~
遲 d 再 upload~
睇還睇! 唔好睇價錢住, 咁樣你會覺得好食 d~

1 Lunch
圖檔
2 Dinner
圖檔
3 Desserts
圖檔
4 Desserts
圖檔

唔駛俾面, 想香港既攝影業好, 就儘管狠狠地批評啦!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 08 11月 04 22:51:25 
資深討論區會員

Erik 寫:
由於我沒有預先訂位

唔好咁講, 你帶我地去見識下就真~

唔駛俾面, 想香港既攝影業好, 就儘管狠狠地批評啦!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 09 11月 04 00:09:20 
幹事
幹事

Henry 寫:
erik, 可唔可以再講多D,下次如果我去,會一早訂定位,食set lunch!!! :oops:

set lunch menu should be $280 for 3 course
(the price my boss told me last year, i am not so sure,
and also don't know if there is any change recently :? )

the waiter told me the rack of lamb with mashed potato is the signature dish of the restaurant,
i tried, and the taste of "果 1 pet" potato (not lamb) was unforgettable. :D

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 59 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :