CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週五 29 3月 24 07:57:28

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 82 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週二 03 6月 08 15:05:41 
幹事
幹事

死亡晚宴  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 03 6月 08 15:18:11 
幹事
幹事

[quote="vincenthoy28"]Draft Menu:

頭盤
意大利蕃茄焗包頭
蝦刺身

~
主菜
原隻乳豬
燒雞肝 + 半肥瘦叉燒
桂花魚兩食
豬油渣生炒三吋菜心
鮮浸豉酒雞
椒鹽七味椒鹽鮮魷
醬爆

[二人同行 送你上路]

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 03 6月 08 15:42:32 
CONTAX CLUB 會員

vincenthoy28 寫:
因J大返港hea一陣, 諗住大家一齊聚一聚食餐.

地點: MegaBox太興新世代
日期: 6月29 (星期日)
時間: 6:30 pm (tentative) 如果技術上可以, 可以玩埋slide show...咁就會改為5:30 pm
錢: 大約$250飯錢 + $100酒錢(optional) 大家只要係報名寫(食)或(飲+食)就得
菜單同wine list會係6月中提供. 不過大家可以睇返之前o既post做參考!
http://forum.contax-club.org/viewtopic.php?t=17149
我估今次會加條魚同甜蝦...等等(總次三高一低度去到極點啦!)

anyway, 因為要訂台, 所以請大家係6月6之前報名

1. vincenthoy28 (飲+食)
2. wah (飲+食)
3. Jason (飲+食)
4. 井 (飲+食)
5. Lofan (淨食)
6. shanpark (飲+食)
7. Erik (飲+食)
8. sing
9. sing's friend
10. Terry (飲+食)
11. Crystal (淨食)
12. Phyllis (淨食)
13. edison (淨食)
14. Brick (淨食)
15. 莞茜蔥 (淨食)
16. Leo (淨食)
17.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 03 6月 08 15:47:41 
幹事
幹事

井 寫:
不如加上次果個上湯大蜆, 真係正架喎...

我 prefer 搵樣野 replace 好過加,下下都加死都唔得掂  :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 03 6月 08 16:37:48 
幹事
幹事

lofan 寫:
井 寫:

我 prefer 搵樣野 replace 好過加,下下都加死都唔得掂  :lol:

又當拼盤咪唔會加多樣囉.... :lol: :lol: :lol:

[二人同行 送你上路]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 03 6月 08 18:27:51 
幹事
幹事

jason.lau 寫:
井 寫:
lofan 寫:
井 寫:

又當拼盤咪唔會加多樣囉.... :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol:

gum I bring 96, 05 sin. :lol: :lol:

唔好咁大聲, 個場有痴漢專開心形酒~

[二人同行 送你上路]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 03 6月 08 22:08:29 

[quote="vincenthoy28"]Draft Menu:

頭盤
意大利蕃茄焗包頭
蝦刺身

~
主菜
原隻乳豬
燒雞肝 + 半肥瘦叉燒
桂花魚兩食
豬油渣生炒三吋菜心
鮮浸豉酒雞
椒鹽七味椒鹽鮮魷
醬爆

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 03 6月 08 22:34:28 
事務局長
事務局長

井 寫:
jason.lau 寫:
井 寫:
lofan 寫:
井 寫:

:lol: :lol:

gum I bring 96, 05 sin. :lol: :lol:

唔好咁大聲, 個場有痴漢專開心形酒~

我專門殺嬰... :twisted:

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 6月 08 03:30:54 

lofan 寫:
shanpark 寫:
當晚我唔會又係帶g9影食物相.
唔知當日我帶k100d+zk 50+31細公主好,
定係帶E3好呢? :twisted:

做人唔可以咁三心兩意,有咩想帶咪全部帶哂黎 lor

好重呀 :evil:
我一個女仔邊拎到咁多0野呀.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 6月 08 03:41:32 

shanpark 寫:
lofan 寫:
shanpark 寫:

其實還有S100FS 要帶,最多我們找人到你指定地鐵站幫你拿來咪得囉,唔係大家點有機會借來把玩一下手感呀 :wink: ,咁多器材,玩吓手有專車接受!

P.S. 觀塘沿線的出席會員,不如到時約埋一齊打的落去?咁偏僻,就快的士都唔肯去 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 6月 08 03:54:39 

Bricks 寫:
shanpark 寫:
lofan 寫:
shanpark 寫:

其實還有S100FS 要帶,最多我們找人到你指定地鐵站幫你拿來咪得囉,唔係大家點有機會借來把玩一下手感呀 :wink: ,咁多器材,玩吓手有專車接受!

P.S. 觀塘沿線的出席會員,不如到時約埋一齊打的落去?咁偏僻,就快的士都唔肯去 :lol:

某位幹事住係我屋企附近 :lol:
講到我d重型架生,
仲有菲林機z1-p,用到zk :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 6月 08 10:50:54 
幹事
幹事

shanpark 寫:
Bricks 寫:
shanpark 寫:
lofan 寫:
shanpark 寫:

某位幹事住係我屋企附近 :lol:
講到我d重型架生,
仲有菲林機z1-p,用到zk :twisted:

咁不如我地特派呢位幹事去你屋企幫手~

[二人同行 送你上路]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 6月 08 11:24:52 
幹事
幹事

頭盤
意大利蕃茄焗包頭
蝦刺身

~
主菜
原隻乳豬
燒雞肝 + 半肥瘦叉燒
桂花魚兩食
豬油渣生炒三吋菜心
鮮浸豉酒雞
椒鹽七味椒鹽鮮魷
醬爆

[二人同行 送你上路]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 6月 08 12:21:35 

I will join. (淨食)

Thanks for organizing.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 04 6月 08 13:00:18 
幹事
幹事

井 寫:
vin大.. 唔好只係蝦刺身, 加埋三文魚得唔得~ 是關生蝦唔係人人好...

其實睇下係咪蝦

日本蝦我成日都食

有次試過跟我舊女友去九龍城食泰式生蝦,瀉水瀉左我兩日定三日,
所以如果果 d 唔係日本生蝦,我的確會有陰影

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 82 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :