CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週四 28 3月 24 19:00:39

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 41 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週日 13 2月 05 23:20:10 
幹事
幹事

manyung 寫:
利是,唔係利事。寫都唔識,點比呀!

話時話你今年 budget 幾多?
派夠未?
未派夠我地大伙兒拍心口幫下你,最多一人收夠你四封等你埋到數

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 14 2月 05 00:45:28 
理事
理事

manyung 寫:

此言差矣.........

"利事" 比 "利是" 在詞意上更合邏輯

正如恭祝 亞勇哥 今年哈蘇完再蘇哈又哈蘇.......

就當然係利事完再利事又利事

大家同意與否? :lol:

www.flickr.com/dicksonlau

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 14 2月 05 01:03:49 
CONTAX CLUB 會員

wah 寫:
manyung 寫:

同意! 等我整個拜年LIST,我地幾錢向大勇佬同其他已婚大大拜年逗利事?
1)WAH恭祝 亞勇哥 今年哈蘇完再蘇哈又哈蘇.......
2)HENRY祝大勇佬,財源廣進 :D 細路仔早生早好享福(物價貴呀),哈蘇,早買早享受 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 14 2月 05 10:12:30 

Henry 寫:
wah 寫:
manyung 寫:

同意! 等我整個拜年LIST,我地幾錢向大勇佬同其他已婚大大拜年逗利事?
1)WAH恭祝 亞勇哥 今年哈蘇完再蘇哈又哈蘇.......
2)HENRY祝大勇佬,財源廣進 :D 細路仔早生早好享福(物價貴呀),哈蘇,早買早享受 8)

3) Leo 祝勇哥三年抱兩哈蘇 + 蘇蝦, 兩手都哈仔, 有蝦就要買奶喂仔. 有奶有哈..

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 14 2月 05 12:40:19 
討論區會員

manyung 寫:

点解要加引号呢?即利是即或“利事”?易引起误解以後留意!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 14 2月 05 19:47:10 
顧問 (榮譽)
顧問 (榮譽)

咁就比封利是大家,祝大家新年快樂。 :lol: 入面有錢嫁。
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 14 2月 05 19:52:37 

manyung 寫:
咁就比封利是大家,祝大家新年快樂。 :lol: 入面有錢嫁。

兌換券? 等我地PRINT出黎下次睇到大佬勇你同你換呀? 多謝多謝! 係唔係PRINT幾多張就有幾多封呀? :D :oops: 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 14 2月 05 20:31:22 
顧問 (榮譽)
顧問 (榮譽)

Henry 寫:
manyung 寫:

兌換券? 等我地PRINT出黎下次睇到大佬勇你同你換呀? 多謝多謝! 係唔係PRINT幾多張就有幾多封呀? :D :oops: 8)

我冇話係兌換券,就算係都只限總會注冊會員喇。你都唔係。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 15 2月 05 00:48:39 
幹事
幹事

manyung 寫:
Henry 寫:
manyung 寫:

封面寫住馬到功成,亞勇大哥意思係,只要你到達馬鐵,
我地追佢拿利是的目標就會功成

大家一齊去搭馬鐵啦!

之但係雞年流流印個馬到功成利是封,貴公司都真係零捨醒目lor :?

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 15 2月 05 23:22:03 
顧問 (榮譽)
顧問 (榮譽)

lofan 寫:
manyung 寫:
Henry 寫:
manyung 寫:

封面寫住馬到功成,亞勇大哥意思係,只要你到達馬鐵,
我地追佢拿利是的目標就會功成

大家一齊去搭馬鐵啦!

之但係雞年流流印個馬到功成利是封,貴公司都真係零捨醒目lor :?

冇問題,你來,我比。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 15 2月 05 23:31:37 

講講下竟然變成神秘節目 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 41 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :