CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週五 29 3月 24 02:20:13

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 68 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週二 11 9月 07 00:06:34 
CONTAX CLUB 會員
CONTAX CLUB 會員

Terry Sham 寫:
isvh5 寫:
老實講 我覺得而家咁多間相機公司 除C記外
自S記成功收購M記後 佢係最有實力同埋決心去攪相機
:roll:

Sony係唔係最有實力同埋決心去攪相機我唔知,但係Sony一定係最有實力同埋決心去攪包裝同Marketing,連綿不絕的發佈會、記者會、試影會、講座等等。
仲夠膽死加個橙色圈係個a-Mount上表面,真係服左佢。

古巨基演唱會,買$ony dslr有2張$400飛送.仲賣晒廣告,$ony包起0左最靚0既位.
唔知日後canon會唔會咁做呢?
(不過,如果係我最like0既歌手0既演唱會,有咁0既"著數",我都唔會買$ony0既dslr :evil: )

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 14 9月 07 05:07:04 
討論區會員

世風日下 :x

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 15 9月 07 00:34:22 
討論區會員

isvh5 寫:
老實講 我覺得而家咁多間相機公司 除C記外
自S記成功收購M記後 佢係最有實力同埋決心去攪相機
:roll:

Sony係唔係最有實力同埋決心去攪相機我唔知,但係Sony一定係最有實力同埋決心去攪包裝同Marketing,連綿不絕的發佈會、記者會、試影會、講座等等。
仲夠膽死加個橙色圈係個a-Mount上表面,真係服左佢。

一間新開張既茶餐廳 都要派下傳單啦 何況sony用左咁多錢買同開發既alpha system ?! 唔通去攪發佈會、記者會、試影會、講座咁都有問題? :roll:
老實講我自己用開MINOLTA對SONY既ALPHA真係有幾大既期望同信心 :wink:
有好多師兄 一見到SONY就否定佢既產品既睇法真係不敢認同 :(
話到回頭sony既alpha好唔好都係要睇返佢既產品 唔係S O N Y 四個字母

:wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 15 9月 07 00:39:43 
幹事
幹事

我都希望alpha可以爭氣D,唔好被Sony作搖錢樹。

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 15 9月 07 09:23:20 
幹事
幹事

isvh5 寫:
有好多師兄 一見到SONY就否定佢既產品既睇法真係不敢認同 :(
話到回頭sony既alpha好唔好都係要睇返佢既產品 唔係S O N Y 四個字母

話說我有好長一段時間都係 Sony fans,一屋都係 Sony 野,仲要有唔少係香港冇行貨,水貨舖又冇入,結果訂都要訂到返黎。

然後大約由五、七年前開始啦,睇住佢 d marketing 愈來愈 fancy / trendy,同時亦睇住佢 R&D 愈來愈食屎。到頭來,等我睇睇先....oh,我視覺範圍內,我間房原來只係剩返一件 Sony product.

當你表現得對 Sony 有咁大信心的同時,
我反而想問: Sony 仲有邊 d consumer product 造得係全行之中最好?(或者唔好講最好啦,起碼排頭位算啦)

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 29 9月 07 19:46:38 
討論區會員

咁想問下何謂全行之中最好? :(
老實講 我自己對SONY都唔係咩忠實粉絲
對SONY過去既風光潦倒真係唔太清楚 (對SONY最認識既都係電話 電視 DV :oops: )
我全屋都係得一部電話同埋一部DV係SONY:wink:
但係呢兩年既動作 (三部機加廿多支鏡) :P
真係比我呢D一般用家 感覺到SONY要係呢行發展既決心 :P
同呢D一樣新加入戰團既PANASONIC SAMSUMG真係好大對比

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 09 10月 07 23:05:07 
幹事
幹事

塊Filter兩面都有Coating, 其實其他牌子都是嗎?

Terry Shum
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 11 10月 07 14:11:21 
幹事
幹事

出左未? 幾時出?

Terry Shum
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 12 10月 07 01:15:54 
資深討論區會員

lofan 寫:
isvh5 寫:

話說我有好長一段時間都係 Sony fans,一屋都係 Sony 野,仲要有唔少係香港冇行貨,水貨舖又冇入,結果訂都要訂到返黎。

然後大約由五、七年前開始啦,睇住佢 d marketing 愈來愈 fancy / trendy,同時亦睇住佢 R&D 愈來愈食屎。到頭來,等我睇睇先....oh,我視覺範圍內,我間房原來只係剩返一件 Sony product.

當你表現得對 Sony 有咁大信心的同時,
我反而想問: Sony 仲有邊 d consumer product 造得係全行之中最好?(或者唔好講最好啦,起碼排頭位算啦)

收音機仔,MD,同Walkman.............LOL
依然係行頭最好!
佢係以收音機仔在美國起家!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 12 10月 07 21:57:24 
幹事
幹事

塊Filter兩面都有Coating, 其實其他牌子都是嗎?

原來Heliopan都係,失禮...... :oops:

Terry Shum
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 13 10月 07 09:17:29 
幹事
幹事

邊框是銅製還是鋁製?

Terry Shum
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 13 10月 07 10:10:12 
幹事
幹事

邊框是銅製還是鋁製?

查到了,是鋁製的...... :?

Terry Shum
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 14 10月 07 02:21:15 
討論區會員

抹得甩四隻字就買 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 14 10月 07 13:40:04 
討論區會員

seriously, does it really make a difference to the picture quality with this T* filter? :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 14 10月 07 20:59:45 
幹事
幹事

Jemmer 寫:
seriously, does it really make a difference to the picture quality with this T* filter? :roll:

Hard to find out the difference unless to do a AB compare.

Terry Shum
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 68 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 16 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :