CONTAX CLUB Carl Zeiss 討論區

香港互聯網康泰時攝影會
現在的時間是 週六 27 4月 24 16:57:58

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週二 23 9月 08 21:41:51 
理事
理事

Zeiss Ikon RF, ZM Sonnar 85/2 T* [#10-18]

Fujifilm Superia 200, Noritsu Photo CD by 天祥影集

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

多謝觀賞! :o

www.flickr.com/dicksonlau

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 23 9月 08 21:47:44 
幹事
幹事

睇左幾位大師既作品, 點解呀女真係笑得咁勉強? ... :lol: :lol: :lol:

[二人同行 送你上路]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 23 9月 08 21:50:56 
理事
理事

井 寫:
睇左幾位大師既作品, 點解呀女真係笑得咁勉強? ... :lol: :lol: :lol:

見到小弟一副尊容已經無晒胃口啦............

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 23 9月 08 21:58:09 
幹事
幹事

wah 寫:
井 寫:

見到小弟一副尊容已經無晒胃口啦............

你又唔做野! 呀女咁遠過到黎, 要人空手而回, 想笑都笑唔出啦...

[二人同行 送你上路]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 23 9月 08 22:44:50 
幹事
幹事

Tata咁遠過到黎其實都好攰, 活動當日又行足幾百級樓梯,
我地又冇照顧佢, 真係要體諒一下......

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 23 9月 08 23:07:00 
事務局長
事務局長

ZM85/2好靚 :wink: , 但始終小了85/1.2的transparancy感覺 :cry: ...

Damn, my Calon Segur heart fall in love with Haut Brion

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 24 9月 08 13:49:49 
幹事
幹事

樺少: 好彩支鏡係您手, 先可以拍出如此精彩的RF人像. :wink:

Terry Shum
香港互聯網康泰時攝影會幹事
圖檔 圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 24 9月 08 19:27:21 
討論區新手

睇左幾輯師兄D相,好好! :lol:
不過呀女D頭髪就...
華少,下次帶人去局下油先啦! :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 24 9月 08 20:52:53 
資深討論區會員

herccf 寫:
不過呀女D頭?就...

華少,人地缺少滋潤喎!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 24 9月 08 21:15:18 
資深討論區會員

lofan0 寫:
herccf 寫:
不過呀女D頭?就...

華少,人地缺少滋潤喎!

人地話用米水洗頭效果會幾好架! :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 24 9月 08 21:52:43 
資深討論區會員

King 寫:

米水定米青先?米青含有大量可以鑽入細胞膜的蛋白質,應該比米水有效得多喎

(話時話,米水去油辟味我就知,洗靚頭髮我就暫無所聞啦)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 24 9月 08 22:08:24 
資深討論區會員

lofan0 寫:
King 寫:

米水定米青先?米青含有大量可以鑽入細胞膜的蛋白質,應該比米水有效得多喎

中國D古人用米水洗頭髮架!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 25 9月 08 00:10:21 
理事
理事

herccf 寫:
不過呀女D頭髪就...

唉..........自從 DSLR 熱潮興起後........ Model 小姐的價錢只有越來越貴......

不過價錢提高之餘........Model 質素好像沒甚提昇過.........甚至有下降趨勢......尤其於工作態度方面.........

小弟亦多次與 Terry 討論過應否繼續安排人像活動..........因為此乃助長"炒風"之餘..........本會所舉辦的人像活動亦好像越來越得不到會員們的支持........

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 25 9月 08 00:41:29 
幹事
幹事

King 寫:
lofan0 寫:
herccf 寫:

華少,人地缺少滋潤喎!

King 寫:
lofan0 寫:

中國D古人用米水洗頭髮架!

咪係 lor!
你自己都識講啦!
你搞清楚你想焗油定去油先啦  8)

http://www.lofan.net

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 240 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章